Sarajevo: 4. sajam stipendija Sarajevo: 4. sajam stipendija
Četvrti sajam stipendija danas je svečano otvorio Prof. dr. Ugo Vlaisavljević, prorektor za oblast međunarodne saradnje Univerziteta u Sarajevu u prostorijama Mašinskog fakulteta Univerziteta... Sarajevo: 4. sajam stipendija

Četvrti sajam stipendija danas je svečano otvorio Prof. dr. Ugo Vlaisavljević, prorektor za oblast međunarodne saradnje Univerziteta u Sarajevu u prostorijama Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Prof. dr. Ugo Vlaisavljević se tom prilikom obratio prisutnim kazavši kako je sajam stipendija velika stvar i velika čast što se jednom godišnje održava na Univerzitetu u Sarajevu početkom akademske godine, kada svi studenti planiraju svoje obaveze i razmatraju mogućnosti za svoj obrazovni rad. Činjenica da ovaj sajam ima ovoliki broj izlagača, da su različite zemlje, različite obrazovne institucije, vladin i nevladin sektor uključene u sajam stipendija, govori da je pred nama jedna nova faza u razvoju akademskog života u Sarajevu.

Vlaisavljević je istakao da su stipendije mogućnost za sticanje univerzalnog znanja svugdje u svijetu, pogotovo na renomiranim univerzitetima.

Prorektor se u svom obraćanju zahvalio i prisutnim izlagačima, organizatorima i Mašinskom fakultetu kao domaćinu.

Prisutnima se obratio i Prof. dr. Ejub Džaferović, dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i tome prilikom svim prisutnim zaželio uspješan dan uz želju da idućih godina na ovim prostorima vidimo i menađere kompanija kako iz Bosne i Hercegovine, tako i regiona, koji će na određen način dati podršku našim studentima za njihov naporan rad i trud.

Studenti i učenici će danas do 17 sati imati prilku kroz informativnu komunikaciju sa izlagačima informisati se o različitim oblicima finansijske podrške (stipendije, jednokratnu finansijsku podršku, kredite, zajmove itd.) za studij u Bosni i Hercegovini i inostranstvu.

Na sajmu učestvuju 24 izlagača: Univerziteta u Sarajevu – Erasmus Mundus, Internacionalni Univerzitet u Sarajevu, Predstavništvo Njemačke privrede u BiH, American Councils for International Education, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, DAAD, Fondacija Hastor, Fondacija Humanost u Akciji BiH, Ambasada Francuske, Internacionalni Univerzitet Burch, Udruženje “Spajalica”, Fondacija Konrad Adenauer, IAESTE BiH LC Sarajevo, Studentski Informativni Centar Srce, AIESEC Sarajevo, Bosna Bank International d.d. Sarajevo, Ambasada Japana, Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu, British Council, Hema Foundation, Ambasada Islamske republike Pakistan, Ferijalni savez Sarajevo, Inicijativna Grupa Alpbach u Sarajevu, Munja Inkubatora društvenih inovacija Sarajevo.

Četvrti sajam stipendija organizira Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu u saradnji sa Fondacijom kralja Baudouina iz Belgije, Mašinskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu i Studentskim parlamentom Univerziteta u Sarajevu. Medijski partner Četvrtog sajma stipendija je portal Stipendije.ba.

Fotogaleriju sa današnjeg sajma pogledajte na facebook stranici: Stipendije.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0