Safet Alibašić i Sanela Redžić najbolji sportisti invalidi u BiH Safet Alibašić i Sanela Redžić najbolji sportisti invalidi u BiH
Reprezentativac BiH u sjedećoj odbojci Safet Alibašić i atletičarka Sanela Redžić proglašeni su najboljim sportistima invalidima BiH u 2013. godini. Alibašiću i Redžić uručena... Safet Alibašić i Sanela Redžić najbolji sportisti invalidi u BiH

Reprezentativac BiH u sjedećoj odbojci Safet Alibašić i atletičarka Sanela Redžić proglašeni su najboljim sportistima invalidima BiH u 2013. godini.

Alibašiću i Redžić uručena su priznanja za sportske uspjehe postignute u godini na izmaku, u tradicionalnoj manifestaciji ‘Izbor najboljih bh. sportista invalida”, koja je danas održana u sarajevskom Domu Oružanih snaga BiH.

Višestruki evropski i svjetski prvak Alibašić ove godine je s reprezentacijom BiH osvojio osmu uzastopnu titulu prvaka Evrope na takmičenju u poljskom Elblagu.

Alibašić je najavio nove uspjehe u reprezentativnom dresu i u narednoj godini, te preuzeo nagradu za najbolju sportsku ekipu, koju je zahvaljujući pomenutom uspjehu osvojila bh. selekcija u sjedećoj odbojci.

Državna rekorderka u bacanju kugle Sanela Redžić, uz mnoge druge uspjehe, osvojila je bronzanu medalju na svjetskom paraolimpijskom prvenstvu ovog ljeta u francuskom Lyonu.

– Nadam se da ću i naredne godine biti uspješna. Zahvalila bi svima koji su mi pomogli da ostvarim sportske uspjehe – kazala je Redžić po uručenju priznanja.

Kako je istaknuto na manifestaciji, u protekloj godini velike uspjehe na međunarodnim takmičenjima ostvarili su i bh. reprezentativci u strijelaštvu, sportskom ribolovu, stonom tenisu, kuglanju, košarci u kolicima, plivanju, šahu i mnogim drugim sportovima.

Najbolje je odabrao stručni žiri koji je formirao Upravni odbor Saveza invalida Federacije BiH, a koji je pobjednike proglasio na osnovu kriterija i postignutih rezultata.

Najuspješni trener u protekloj godini je selektor repezentacije BiH u sjedećoj odbojci Mirza Hrustemović.

Streljačka ekipa Unsko – sanskog kantona proglašena je najboljom ženskom ekipom, dok je to priznanje u muškoj konkurenciji odnijela reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci.

Najperspektivniji mladi sportisti u BiH su Ilma Kazazić u ženskoj i Suljo Karanović u muškoj konkurenciji.

Nagrade za najbolje sportske radnike u invalidskom sportu dobili su Mirsad Hasić i Sead Duranović.

Dobitnici priznanja za izuzetan doprinos u razvoju i unaprjeđenju sporta u FBiH su  Mirsad Alijagić, Ibrahim Manjušak, Vehbija Tokić, Senad Turković i Ženski klub Bosansko – podrinjskog kantona u pikadu.

Izvor: Fena/Klix.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0