Recept za zdravije i ukusnije palačinke Recept za zdravije i ukusnije palačinke
Palačinke spadaju među najukusniji i najomiljeniji desert, a ono čega će se eventualno raspravljati su dodaci jer svatko ima svoje favorite Bez obzira koliko... Recept za zdravije i ukusnije palačinke

Palačinke spadaju među najukusniji i najomiljeniji desert, a ono čega će se eventualno raspravljati su dodaci jer svatko ima svoje favorite

Bez obzira koliko volite palačinke, sigurno ih ponekad i izbjegavate jer znate da obično bijelo brašno nije najbolji izbor, a ako tome dodate stariju tavu koja zahtijeva malo više ulja, jasno je da to i nije najzdravija poslastica koju možete zamisliti. No ljubitelji palačinki o tome su punorazmišljali pa su uz nekoliko eksperimenata došli do zdravijih alternativa s tri vrste brašna zahvaljujući kojima palačinke ne moraju nužno spadati u opasnu zonu. Dodate li im malo svježeg voća ili domaći džem bez šećera, na stolu imate i ukusan i zdrav obrok.

Palačinke od heljdinog brašna

Ako biste radiju slanu verziju toplog doručka, onda su za vas palačinke od heljdinog brašna idealna varijanta. Dakle, u smjesu možete staviti malo sira i šunke te na sitno narezanog kineskog luka. Za čisti hedonizam ispecite jaje na oko i položite preko palačinke.

Palačinke od pirovog brašna

Osim u palačinkama, pirovo brašno odlično je za izradu muffina, vafla ili kruha jer ćete dobiti prozračan, zdrav i ukusan domaći proizvod. Pirovo se brašno općenito dobro slaže s praškom za pecivo pa ga možete koristiti za sve recepte gdje radite hranu koja će bujati. Također voli i okus citrusa pa će palačinke biti najukusnije s džemom od voća iz te porodice, a Gabriella Vigoreaux otkrila je za Huffington Post kako malo sjemenki suncokreta u smjesi tvore pravu zdravu poslasticu.

Izvor: tportal.hr

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0