Razmišlja o “kako reći da” Razmišlja o “kako reći da”
Dragi moji pozitivci… nisam vas zaboravila.. dođe tako svakom biću neko posebno vrijeme mirovanja, vrijeme kada nemamo puno toga za reći… no, danas mi... Razmišlja o “kako reći da”

Dragi moji pozitivci… nisam vas zaboravila.. dođe tako svakom biću neko posebno vrijeme mirovanja, vrijeme kada nemamo puno toga za reći… no, danas mi je eto palo na pamet koliko se u zadnje vrijeme stalno srećem s ljudima razne dobi, različitih životnih priča, no jedno im je nekako zajedničko… neznaju kako reći DA….

Rekla bih da smo manje više svi u nekom sivom oblaku, što od vijesti u medijima, raspoloženja okoline, pa sve do vlastitoh strepnji… u toj ljepljivoj i gustoj masi koja nas stalno povlači sve dublje, teško možemo vidjeti i osjetiti sebe.

Osjetiti sebe? Pa, da, ono malo razigrano i nevino dijete, željno ljepote svijeta, željno iskustva i novih vidika… i tako sada poučeni prošlim iskustvima kojima smo svi skloni dati predznake, najčešće negativne, upadamo u zabludu da je život surov, pretežak i nemilosrdan. Da se moramo čuvati i da je najbolje svemu reći ne, osim pozitivnim promjenama… I dok tako plešemo u kolu okolnosti koje smo doživjeli kao negativne, ne vidimo da u bilo kojem trenu možemo dići pogled, stati i izaći iz te struje… Probuditi se iz ovog sna koji predugo traje…

Eto primjera… jedna meni draga osoba godinama je u teškim odnosima u obitelji, pognute glave trpi sve izljeve bračnog partnera, a da tu ne bude kraj nastavak slijedi na radnom mjestu, poduzeću koje godinama odumire i sada kao najgori leš truje sve one koji su ostali tamo… Vidite li ovdje smisao i želju Svemira da slomi tu osobu u nastojanju da ne voli sebe i da konačno stane i kaže – DA! Vrijedna sam i želim živjeti, zaslužujem najbolje!!! Naime došli smo naučiti neke stvari, pa ako su to sreća i zadovoljstvo mora nas pritisnuti život da se aktivirajući sve svoje potencijale, prelazeći sve svoje granice izborimo za to novo iskustvo., novo znanje… naime tako život – radi! To je bio naš dogovor prije dolaska ovamo…

Zar je zaista tako teško shvatiti i osjetiti kada je vrijeme za novo, za promjenu… gdje nam je nestala vjera da zaslužujemo dobro… da zaslužujemo najbolje! I tako, kako uvijek dolaze prilike: ja ponudim novi posao toj osobi, s dobrom plaćom, u društvu lijepih ljudi, ja dobro živim i mislim, vidjet će, poželjet će… no, tu sve staje… Kao i tisuće drugih ljudi kaže, ja ti to ne mogu, ti si drugo… i vrati se u svoju sumornu stvarnost… Hm.. gdje je tu kvaka? Kako ne želiš dobro, želiš loše? Hm… ne razumijem… Kada ćete na sav glas reći dosta, dosta svemu što nas muči, steže, ne dopušta da živimo život kakav zaslužujemo?!

Vrijeme je da podignemo pogled, isprsimo se i kažemo DA – životu… svemu što treba doći… Da, svemu dobrom… Promjeni, novom poslu, zdravlju, novom partneru ili samoći, samostalnosti i znanju, novom stanu, financijskoj sigurnosti i neovisnosti… Vjerujte mi, svi smo bez iznimke samo korak daleko od svega toga… govorim vam iz vlastitog iskustva, budite hrabri zakoračite bez fige u džepu !

Život je stvoren zbog nas, život je prekrasan, prilika je bezbroj! Pa tko vas još drži u neimaštini: ljubavnoj, zdravstvenoj, ekonomskoj, socijalnoj? Reći ću vam, naši strahovi nas koče… Hajde da jednom zauvjek kažemo DA životu i pustimo se, otvorimo vrata SREĆI, LJUBAVI, ZADOVOLJSTVU, FINANCIJKOJ SIGURNOSTI, BLAGOSTANJU… !!! Otvorite vrata i pozovite ih, samo čekaju da vas obaspu svojim darovima… Predugo su čekali…. Slažete li se?

A Sada, hrabri moji borci, odložite štitove, odložite oružja, život je sigurno i ljubavno mjesto koje samo vi određujete svojim izborima… I, molim vas govorite, vičite, ne u sebi, na glas – DA !!!!
Spreman sam! Dobro došla Srećo i Ljubavi !

Dobrodošlo Blogostanje, Zdravlje, Ljubavi, Financijska sigurnosti!

Ja sam sretan i bogat čovjek!

Voli vas vaša
Jelena

Web site: DobarSavjet.com/dobrevijesti.info
Facebook page: Jelena Tomašević

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0