Radost za najmlađe: Otvorena tubing staza na Mojmilu u Sarajevu Radost za najmlađe: Otvorena tubing staza na Mojmilu u Sarajevu
Na padinama sarajevskog brda Mojmilo, općina Novi Grad, danas je stavljena u funkciju Tubing staza, namijenjena najmlađim stanovnicima ove općine i grada Sarajeva.  Ovogodišnju... Radost za najmlađe: Otvorena tubing staza na Mojmilu u Sarajevu

Na padinama sarajevskog brda Mojmilo, općina Novi Grad, danas je stavljena u funkciju Tubing staza, namijenjena najmlađim stanovnicima ove općine i grada Sarajeva. 

Ovogodišnju tubing sezonu je na prigodan način otvorio pomoćnik općinskog načelnika Novoga Grada za obrazovanje, kulturu i sport Elvir Resić

Upravljanje ovim rekreativnim dijelom Park šume Mojmilo povjereno je JP Lokomu D.O.O. Sarajevo, koje izvršilo sve neophodne radove da na samom startu zimske sezone djeca općine Novi Grad i Sarajeva ovogodišnje zimske radosti osjete na jedinstven način.

– Tubing staza je dužine oko 100-120 metara i po uzoru je na bob stazu s dvije krivine. Princip je da djeca sjednu u šlauf, gdje su pričvršćeni i bezbjedni i spuštaju se niz stazu. Postoji i lift koji ih vraća na početak staze – kazao je u Feni Ramiz Hajdarević, koordinator iz JP Lokom.

Tubing staza omogućava vrhunsku zabavu za djecu, s određenom dozom adrenalina, ali u svakom trenutnku s visokim stepenom sigurnosti.

Staza će građanima biti na raspolaganju svakog dana od 10 do 18 sati.

U narednom periodu planirano je da se radi na osvijetljenju ovog prostora, kako bi se ljubiteljima ove vrste sporta omogućilo uživanje i u noćnim satima.

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0