Radno iskustvo prije prvog zaposlenja?! Radno iskustvo prije prvog zaposlenja?!
Kod traženja posla mlade osobe često se susreću sa sljedećim zahtjevom – radnim iskustvom. Kako steći traženo iskustvo ? Svaki rad može biti korisno... Radno iskustvo prije prvog zaposlenja?!

Kod traženja posla mlade osobe često se susreću sa sljedećim zahtjevom – radnim iskustvom.

Kako steći traženo iskustvo ? Svaki rad može biti korisno iskustvo.
Evo nekih primjera kako zadovoljiti taj uvjet kod zaposljavanja. Razmislite koja od sljedećih strategija može najviše doprinijeti uspješnom zapošljavanju.

Međunarodna razmjena studenata
Raspitajte se o mogućnosti da semestar ili dva odradite na nekom od srodnih fakluteta u inozemstvu. Osim što je to izuzetna prilika za usavršavanje stranog jezika i novih iskustava, činjenica da ste dio studija odradili u inozemstvu obogatit će vaš životopis i učiniti vas poželjniim kandidatom za zapošljavanje.

Obvezna praksa
Većina fakluteta zahtijeva odrađivanje određenog broja radnih sati u praksi. Neka vam to bude prilika za stjecanje iskustva. Ne pokušavajte izbjeći praksu. Čak i ukoliko tijekom prakse ne odrađujete očekivane poslove, dobivate uvid u poslovnu stvarnost. Budite otvoreni, ne libite se odnositi poštu ili skuhati kavu starijim kolegama. Uvijek imajte na umu da vas netko sa strane možda promatra i procjenjuje.

Honorarni poslovi tijekom studiranja
Nije važno je li posao vezan uz vašu struku. Iz svakog se posla može nešto naučiti. Bilo da se radi o odgovornom ponašanju prema poslu, iskustvu radnog okruženja, organizaciji obaveza i dr. Rad tijekom studiranja budućem poslodavcu govori da ste osoba koja je spremna preuzeti odgovornost i da ste organizirana osoba.

Radno mjesto za koje se niste školovali
Bolje je raditi išta, nego ništa. Dok vam se ne ukaže prilika za posao za koji ste se školovali, ne odbijajte druge poslove. Željeni posao možete nastaviti tražiti i dok radite nešto drugo. Jednostavno shvatite svaki posao kao priliku za učenje.

Nezadovoljstvo radnim mjestom i osobnim dohotkom
Dobili ste posao u željenoj tvrtki, ali niste zadovoljni radnim mjestom i primanjima? Iskoristite mogućnost da sa niže pozicije upoznate tvrtku i odnose unutar tvrtke. Dokažite se radom i strpljenjem. U međuvrmenu ulažite u znanje i nove vještine.

Volonterski rad
Volontiranje je izuzetno dobar način stjecanja iskustva i dodatni plus u vašoj biografiji.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0