Radnici MS&WOOD-a na Vranici ove godine zasadili 21 hiljadu sadnica Radnici MS&WOOD-a na Vranici ove godine zasadili 21 hiljadu sadnica
Radnici bosanskohercegovačke industrije namještaja MS&WOOD (Majstori i drvo) iz Fojnice zasadili su ove jeseni u akciji pošumljavanja više od 10.000 sadnica smrče na širem... Radnici MS&WOOD-a na Vranici ove godine zasadili 21 hiljadu sadnica

Radnici bosanskohercegovačke industrije namještaja MS&WOOD (Majstori i drvo) iz Fojnice zasadili su ove jeseni u akciji pošumljavanja više od 10.000 sadnica smrče na širem lokalitetu planine Vranica.

Proljetos su radnici ove kompanije zasadili 11.000 sadnice, što je ukupno više od 21.000 sadnica.

Prošle godine MS&WOOD je otkupila u državnim šumarijama 8.000 kubika bukove oblovine, što znači da je ova kompanija za svaki preuzeti kubik oblovine zasadila više od dvije sadnice, saopćeno je iz ove kompanije.

-Ovo je model za spas bh. šuma. Kada bi sve drvoprerađivačke kompanije i šumska gazdinstva u Bosni i Hercegovini uradili isto, uz prirodni prirast ovo bi našu državu dovelo u neke normalne okvire srednje bogatih zemalja kvalitetnom šumom. Sve ostalo vodi ka dugoročnom uništenju našeg najvažnijeg resursa za razvoj. Mi sa ovakvom praksom nastavljamo i iduće godine, a pozivamo i ostale da nam se pridruže – izjavio je direktor kompanije MS&WOOD Muhamed Pilav.

Sadnice smrče koje su zasađene na lokalitetima Pogorelica i Garež osigurala je “Šumarija Fojnica” iz rasadnika Busovača.

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0