Radio Sarajevo: Uspješno realiziran drugi Muzej market Radio Sarajevo: Uspješno realiziran drugi Muzej market
“Drugi muzej market je prošao super, jako smo zadovoljni brojem posjetilaca koji su taj dan došli da posjete ovu instituciju, te obiđu  muzejske postavke,... Radio Sarajevo: Uspješno realiziran drugi Muzej market

“Drugi muzej market je prošao super, jako smo zadovoljni brojem posjetilaca koji su taj dan došli da posjete ovu instituciju, te obiđu  muzejske postavke, ali i vide šta su to bh. umjetnici i dizajneri imali ponuditi”, ocijenila je danas za Fenu pomoćnica direktora Historijskog muzeja BiH Elma Hašimbegović, rezimirajući jučer završeni drugi Muzej market.

Ovaj događaj Historijski muzej BiH organizira radi promocije ove muzejske institucije te privlačenja ljudi, a s temeljnom odrednicom što su njegovi uposlenici izabrali rad iako je položaj sedam institucija kulture od državnog značaja sve teži.

“Bio je lijep i sunčan dan, koristili smo i vanjski prostor – plato muzeja, što je privuklo i mnoge šetače iz Vilsonovog šetališta. Novina je ovaj put bila škola slikanja s akademskim slikarom Mirzom Ibrahimpašićem koji je radio s djecom. Mnogi su pravili i kocku kao simbol muzeja, a to je bio i zadatak svih izlagača da rade suvenire u obliku kocke, jer se pod nazivom Kocka 50 obilježava peta decenija zgrade muzeja – kazala je Hašimbegović.

Naglašava da je primarni cilj marketa – privlačenje ljudi u muzej uspješno realiziran, kao i drugi cilj – ostvarivanje saradnje s bh. umjetnicima i dizajnerima na izradi kocke, simbola muzeja, koje će ući u izbor za muzejsku suvenirnicu. Planirano je da ona bude otvorena u junu u Historijskom muzeju BiH.

U ponudi marketa su bili različiti unikatni radovi i dekorirani predmeti od različitog materijala – stakla, žice, drveta, kao i slike i ukrasni predmeti.

Naredni, treći Muzej market bit će organiziran 18. maja na Međunarodni dan muzeja.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0