Radio Sarajevo: Pobjeda malih heroja: 33 nova inkubatora za BiH! Radio Sarajevo: Pobjeda malih heroja: 33 nova inkubatora za BiH!
Prije nekoliko je mjeseci pokrenuta Bitka za bebe – akcija za kupovinu inkubatora za porodilišta u BiH. Akcija je održana u organizaciji telefonske kompanije M:tel... Radio Sarajevo: Pobjeda malih heroja: 33 nova inkubatora za BiH!

Prije nekoliko je mjeseci pokrenuta Bitka za bebe – akcija za kupovinu inkubatora za porodilišta u BiH. Akcija je održana u organizaciji telefonske kompanije M:tel i Fonda B92, povezala je različite ljude i kompanije, te postigla veliki uspjeh.

I, rezultat je tu! Skupljena su sredstva za kupovinu 33 najsavremenija inkubatora za porodilišta širom BiH, zahvaljujući kojima će prijevremeno i bebe rođene sa poteškoćama lakše i sigurnije kročiti u život.

Na samom početku akcije, u junu 2012. godine, doniran je po jedan inkubator za porodilišta u Banjoj Luci i Sarajevu, čime su pozvane i ostale kompanije i institucije da učine isto.

U okviru akcije isporučeni su inkubatori u gradove: Banja Luka (5), Sarajevo (4), Istočno Sarajevo (3), Mostar (2), Tuzla (2), Brčko (1), Trebinje (1), Prijedor (1), Doboj (1), Derventa (1), Gradiška (1), Zvornik (1), Bihać (1), Travnik (1), Mrkonjić Grad (1), Zenica (1), Foča (1), a u narednom periodu očekuje se isporuka još 5 inkubatora i to u Bijeljinu (1), Prijedor (1), Doboj (1) i Mostar (2).

Prema procjenama Fonda B92 i resornih ministarstava, porodilištima u BiH na početku akcije bilo je potrebno 70 novih inkubatora. Vrijednost jednog inkubatora je od 11 000 do 15 000 EUR. U okviru akcije, kupljena su 33 inkubatora, čime su značajno poboljšani uslovi za početak života novorođenih beba.

”Ponosni smo na ukupan zajednički rezultat i činjenicu da smo učestvovali u borbi za svaki novi život”, poručili su iz M:tela putem zvanične stranice.

Izvor članka: Radiosarajevo.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0