Put do unapređenja Put do unapređenja
Posao može biti jedan od najispunjavajućih aspekata života upravo zbog toga što uvijek postoji mogućnost za napredovanje. Iako unapređenje ovisi o  mnogim faktorima, koji... Put do unapređenja

Posao može biti jedan od najispunjavajućih aspekata života upravo zbog toga što uvijek postoji mogućnost za napredovanje. Iako unapređenje ovisi o  mnogim faktorima, koji su za svako poduzeće individualni, postoje neki osnovni savjeti koji se mogu iskoristiti gotovo u svakom poduzeću.

Nemojte se brinuti

Poslovni dan je uvijek pun nepredvidivih situacija i događaja. Kako ćete se dobro u njima snaći ovisi direktno o tome kako se nosite sa stresom. Anksioznost vas neće dovesti nigdje, može vam samo dodatno zablokirati mozak pa nećete moći doći do rješenja. Bez obzira što se dogodilo zadržite pozitivan stav i nalicu osmjeh. Na taj način ćete pokazati svome šefu da se ne bojite izazova.

 Na sebe preuzmite više posla

Volja da na sebe preuzmete više posla i odgovornosti će vam pomoći pri napredovanju. Pitate li za dodatni posao pokazat ćete zainteresiranost i svoju vrijednost za poduzeće. Dobrovoljno se javljajte preuzeti na sebe ekstra odgovornost i radite više nego što se od vas zahtjeva.

Dođite ranije, ostanite duže

Djela govore više od riječi. Dolazak na posao 15 minuta prije ostalih odaje dojam da  ste uvijek na poslu, a to je dobra stvar – za vašeg šefa.

Pokažite zanimanje

Potrudite se pronaći vrijeme za osmišljavanje načina za poboljšanje učinkovitosti poduzeća u kojem radite.

 Istaknite svoje uspjehe

Tko kaže da se besramna samopromocija ne isplati? Drugi bi trebali znati što ste postigli. Ali hvalite se samo zaista svojim uspjesima, a nemojte preuzimati zasluge za ono što je zajedničko ostvarenje svih zaposlenih.

Kvantificirajte svoje uspjehe

Najbolji način da šef vidi koliko ste postigli je da pred njega stavite brojke. Npr. usporedite svoje rezultate s prošlogodišnjim. Ako ste uspjeli unaprijediti prodaju za 25 % tada će i šef primijetiti kako dobro obavljate svoj posao.

Izgled je važan

Šefovi vole gledati u zaposlenike koji izgledaju dobro, često misle da rade tako dobro kao što izgledaju. Ako na posao dolazite smušeno odjeveni pomislit će kako ste smušeni i dok obavljate poslove. Uvijek na posao dolazite uredni, počešljani, čistih ruku, urednih noktiju i mirišite. No, nemojte pretjerivati sa svojom odjećom. Odijevajte se u skladu s vašom pozicijom. Knjigovođa bi se trebao odijevati kao knjigovođa, a ne umjetnički dizajner. Skladištar kao skladištar, a ne knjigovođa.

Pitajte kako možete napredovati

Neka vaš šef zna da ste zainteresirani za napredovanje u poduzeću. Ovaj korak biste trebali napraviti već u prvih nekoliko tjedana na novom poslu. Jer ako pokažete neambicioznost u prvih nekoliko mjeseci, ostvarit ćete takav image u poduzeću i teško ćete ga promijeniti.

Družite se s pravim ljudima

Družite se s utjecajnijim ljudima od sebe i ubrzat ćete svoje napredovanje na poslu. Pažljivo birajte s kim ćete sjediti za vrijeme stanke za ručak i s kim razgovarate u pauzama.

 Pomognite šefu

Pomoć šefu pri završavanju izvješća ili razgovor o izvješću za vrijeme pauze za kavu kreira bolju povezanost i pomiče granicu kod odnosa šef – zaposlenik.

Ako nikako da uspostavite kontakt pitajte ga za savjet ili neku informaciju i postepeno povećavajte konverzaciju. I nemojte stalno spominjati povišicu ili unapređenje. Čak i šale na taj račun umanjuju vaše šanse.

Izvor: CoverMagazin.com

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0