Proljeće je na pragu: Zumbul Proljeće je na pragu: Zumbul
Trenutak kada zumbuli počnu da se otvaraju jedan je od najsretnijih u životu baštovana! Miris ovih skromnih a prelijepih cvjetova nepobitan je dokaz da... Proljeće je na pragu: Zumbul

Trenutak kada zumbuli počnu da se otvaraju jedan je od najsretnijih u životu baštovana! Miris ovih skromnih a prelijepih cvjetova nepobitan je dokaz da je proljeće na pragu.

Kao i većina drugih lukovičastih biljaka, zumbuli mogu da se uzgajaju u saksiji i da se koriste kao rezan cvijet.Međutim, sve su više u modi i lukovice kojima se vidi korijen u providnoj vazi.

Ono što je važno to je da bazalna ploča lukovice mora uvijek da ostane suha pa je najbolje koristiti tanku žicu koju možete da zakačite za ivicu vaze. Uz zumubule se savršeno slaže drugo proljetno cvijeće, kao što su visibabe i muskari. Njihove mirisne note se, takođe, uklapaju pa ćete dobiti ne samo lijepe nego i mirišljave ukrase za kuću. Kakve sve aranžmane možete da napravite sa ovim jednostavnim cvjetovima i to tako da izgledaju moćno u kombinaciji s drugim cvijećem ili ukrasima.

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *