Projekt Otvorena Vrata: U potrazi za potencijalnim reprezentativcima BiH Projekt Otvorena Vrata: U potrazi za potencijalnim reprezentativcima BiH
U okviru projekta Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine pod nazivom “Otvorena vrata”, 16. augusta u Sölvesborgu (Švedska) bit će odigrane utakmice na kojim će... Projekt Otvorena Vrata: U potrazi za potencijalnim reprezentativcima BiH

U okviru projekta Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine pod nazivom “Otvorena vrata”, 16. augusta u Sölvesborgu (Švedska) bit će odigrane utakmice na kojim će nastupati potencijalni reprezentativci BiH.

Projekt “Otvorena vrata” podrazumijeva praćenje talentovanih nogometaša bh. porijekla koji žive u inozemstvu, a koji bi u budućnosti mogli da nose dres bh. reprezentacije.

Kako je Agenciji Fena kazao koordinator za omladinske selekcije NSBiH Murat Jaha, selektori omladinskih selekcija BiH Zoran Erbez (U-15), Sakib Malkočević (U-17) i Toni Karačić (U-19) imat će priliku da steknu uvid u kvalitet mladih bh. nogometaša na području Skandinavije.

– Igrači porijeklom iz BiH koji igraju u skandinavskim zemljama odigrat će nekoliko susreta, nakon kojih će selektori odlučiti koga žele vidjeti u svojim ekipama – kazao je Jaha.

Skauting igrača rođenih u periodu od 1995. do 1998. godine izvršili su Zlatan Nalić i Ismet Tursić, bh. treneri koji žive i rade u Švedskoj.

Jaha je dodao da će nakon Sölvesborga kamp biti održan i u njemačkom Münchenu, a naredne godine isti projekt će biti primijenjen na Ameriku i Australiju.

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0