Proizvodi Fortituda iz Travnika na kineskom tržištu Proizvodi Fortituda iz Travnika na kineskom tržištu
Bosanskohercegovačka tekstilna industrija „Fortitudo“ d.o.o. iz Travnika, koja posluje u okviru AS GROUP iz Tešnja, ovih dana izvezla je prvi kontingent muških odijela na... Proizvodi Fortituda iz Travnika na kineskom tržištu

Bosanskohercegovačka tekstilna industrija „Fortitudo“ d.o.o. iz Travnika, koja posluje u okviru AS GROUP iz Tešnja, ovih dana izvezla je prvi kontingent muških odijela na kinesko tržište, saopštilo je ovo preduzeće. 

Tako će se odijela sa oznakom „Made in BiH“ naći u modnim centrima najmnogoljudnijeg tržišta odjevnim predmetima na svijetu.

„Fortitudo“ d.o.o. osnovan je prije godinu dana i trenutno zapošljava 650 radnika. U ovoj godini će u pogonima “Fortituda” biti proizvedeno više od 150.000 odjevnih predmeta.

607_20131103110731_fortitudo_1

„Izvoz u Kinu, tržište koje za mnoge evropske i svjetske proizvođače ostaje tek pusti san, najljepši je poklon bh. tekstilnoj industriji na godišnjicu osnivanja „Fortituda“, kao još jedne članice AS GROUP. Kada je riječ o tekstilu, do sada su se iz Kine uglavnom uvozila odijela i ostali konfekcijski proizvodi. Ovaj put imamo obrnutu situaciju. U kratkom roku zaposlili smo 650 radnika koji sada rade za poznate evropske kupce“, rekao je član Uprave AS GROUP Rusmir Hrvić.

fortitudo_2

„Fortitudo“ je nastao prije svega na bogatoj tradiciji tekstilne industrije „Borac“ iz Travnika, ali i kao izraz povjerenja inozemnih renomiranih kupaca tvornice tekstila „Napredak“ d.d. iz Tešnja, koja je isto tako članica AS GROUP, a što je rezultiralo proširenjem proizvodnih kapaciteta grupacije na pogone „Borca“.

Radnici „Fortituda“ imaju dugogodišnje iskustvo u oblasti modne i industrijske konfekcije, stekavši ga radeći za tekstilne kompanije u Travniku, općini koja ima šezdesetogodišnju tradiciju u ovoj oblasti.
Tekstilna divizija AS GROUP zapošljava trenutno oko 1.000 radnika.

fortitudo_3

Proizvodi tekstilne divizije AS GROUP osim u Kini, već od ranije se prodaju i na tržištima SAD, Japana, zatim u Londonu, Parizu, Milanu, Hong Kongu i drugim svjetskim metropolama.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0