Probudite se veseli Probudite se veseli
Nakon jutarnjeg alarma svi imamo neki ritual. Obično se on sastoji od jutarnje higijene, ispijanja kafe, provjere emaila, traženja ključeva… No žurbi, bar onoj... Probudite se veseli

Nakon jutarnjeg alarma svi imamo neki ritual. Obično se on sastoji od jutarnje higijene, ispijanja kafe, provjere emaila, traženja ključeva…

No žurbi, bar onoj jutarnjoj, trebali biste reći dosta. U jutarnju rutinu svakako biste trebali uklopiti neke puno korisnije stvari, koje će imati blagotvoran učinak na produktivnost, sreću i osjećaj smirenosti koji će vas pratiti tokom dana.

Imate moć probuditi se i ne stati na ‘krivu nogu’, i to svaki dan do kraja života.

Evo što dobro za sebe možete učiniti svakog jutra i osigurati si fantastičan dan.

Ne uzimajte odmah telefon u ruke 

U modernom vremenu kao da smo svi programirani da odmah ujutro provjerimo telefon i email, iste minute kada se probudimo. Ustvari, 63 posto korisnika smartphonea u dobi od 18 do 29 priznalo je da s telefonima, tabletima i smartphoneima idu u krevet. Dan započnite s nečim sebičnim, nečim što ćete napraviti samo za sebe. Pregledavajući odmah poruke padate u napast da si upropastite ostatak dana. Alarm navijajte na dobrom starom satu umjesto na mobitelu, pa nećete doći u napast provjeriti poruke.

Vizualizirajte kako će vam dan biti prekrasan

Vizualizirajte kako ćete taj dan postići ciljeve. Kako ćete uživati, kako ćete biti srećni, nasmijani i uspješni.

Protegnite se 

nema ništa blagotvornije za tijelo od jutarnjeg istezanja i zijevanja. To je tako dobar osjećaj. Nije čudno stoga da se bebe nagonski, čim se probude, protežu. Istezanjem se podstiče fleksibilnost, cirkulacija i riješavate se napetosti.

Prisjetite se barem triju stvari zbog kojih ste zahvalni 

Dobra stvar vezana za zahvalnost, osim što vam podiže raspoloženje i energiju, jest što je možete praktikovati bilo gdje. Ostatak dana naprosto mora biti bolji ako započnete s pozitivnim mislima.

Meditirajte malo 

Ne morate sjediti satima uz svijeće kako biste imali koristi od meditacije. Dnevna meditacija od samo 15 minuta pokazala se produktivnom, oslobađa od stresa i podstiče osjećaj sreće.

Probudite se uz omiljenu pjesmu 

Onu posebnu zbog koje se osjećate kao da ste na vrhu svijeta. Neka bude soundtrack dana. Dan započeti muzikom koja vas podiže, tjera srce da jače zakuca, ima li što ljepše?

Izvor: tportal.hr

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0