Prirodni lijekovi za bebe Prirodni lijekovi za bebe
Želite da liječite bebu samo prirodnim sredstvima? Ako je tako, pročitajte koje su esencijalne stvari za ublažavanje najčešćih tegoba kod mališana ovog uzrasta. Tokom... Prirodni lijekovi za bebe

Želite da liječite bebu samo prirodnim sredstvima? Ako je tako, pročitajte koje su esencijalne stvari za ublažavanje najčešćih tegoba kod mališana ovog uzrasta.

Tokom prvih godina života djeteta, ono će iskusiti brojne, mada tipične, tegobe – od kolika do nicanja zubića. Iako je paracetamol najdjelotvornije sredstvo liječenja, svaka majka bi radije izbjegla (čestu) primjenu konvencionalnih medikamenata i zamijenila ih nekim prirodnim, bezbijednim i podjednako efikasnim sredstvima. Dakle, da vidimo koja su to prirodna alternativna rješenja…

Krema na bazi kalendule (nevena)
Efikasno za: liječenje tjemenjače

Krema na bazi ekstrakta kalendule izuzetno blagotvorno djeluje na bebinu kožu; smiruje je i djeluje antiupalno. Zbog toga je idealno sredstvo za eliminisanje tjemenjače. Tretman se sastoji u tome da nježno utrljate kremu u kožu bebine glave. Jedan postupak dnevno sasvim je dovoljna mjera liječenja.

Čaj od kamilice
Efikasno za: Čišćenje očiju

Ohlađeni čaj od kamilice odlično je sredstvo za ispiranje očiju – u slučaju skupljanja sekreta u uglovima, kao i prilikom tretiranja iritacije i blažih upala očiju. Čaj od kamilice djeluje kao antiupalno sredstvo i blagi antiseptik. U rashlađeni čaj umočite pamučnu blaznicu, ili komad vate, i izbrišite bebi oči.

Gel na bazi aloe vere
Efikasno za: Tretiranje osipa od pelena

Gel na bazi ekstrakta iz listova ove biljke rashlađuje iritiranu kožu, ublažava crvenilo i svrab. Zbog toga je ovaj preparat idealan za eliminsanje osipa od pelena. Primjenjujte ga u maloj količini nekoliko puta dnevno.

Prašak za desni
Efikasno za: Smirivanje upaljenih desni kao posljedice nicanja zubića

Razne vrste praškova za ublažavanje tegoba zbog nisanja zubića najčešće sadrže ekstrakt kamilice. Zbog toga, ova sredstva ublažavaju simptome izbijanja zubića, kao što su uznemirenost, stomačne tegobe i upala desni. Prašak treba nježno utrljati u bebine desni, ili posuti manju količinu po jeziku (prema priloženom uputstvu).

Ulje jojobe
Efikasno za: Tretiranje ekcema

Ukoliko vaša beba pati od ekcema, primjena namjenskih masti/krema – koje hidriraju kožu – najčešće ublažava svrab. Jojobino ulje jedno je od najboljih hidratantnih sredstava za tretiranje kože beba. Eksperti kažu da je ovo ulje, po hemijskom sastavu i funkciji, najbliže sebumu (prirodnoj masnoći kože), zbog čega je i najbolje za tretman suhih dijelova kože (ekcema). Primjenjujte ga nekoliko puta dnevno, ili češće, ako je potrebno.

Krema na bazi arnike
Efikasno za: Tretiranje modrica

Bebina koža veoma je delikatna, zbog čega se na njoj lako pojavljuju modrice. Gel, ili krema, na bazi esktrakta arnike sadrži komponentu koja redukuje upalu i otok, pa je primjenjujte jednom dnevno na ugroženom mjestu na bebinoj koži.

Ulje lavande
Efikasno za: Rješavanje problema sa snom

Lavandino ulje spada u kategoriju blagih ulja, zbog čega je njegova primjena kod beba apsolutno bezbijedna. Ovo ulje djeluje smirujuće i uspavljujuće. Ipak, nemojte nikada da ga primjenjujete direktno na kožu, kao ni blizu nje, već stavite jednu kap ulja u posudu s toplom vodom koju ćete postaviti ispod kreveca.

Brionija
Efikasno za: Liječenje kašlja

Ukoliko ni nakon primjene medikamenata beba ne prestane da kašlje, onda možete da pokušate s primjenom ovog homeopatskog lijeka, koji najefikasnije djeluje kada je u pitanju suh, uporan kašalj.
Koristite lijek prema priloženom uputstvu.

Eukaliptusova vodica
Efikasno za: Pročišćavanje disajnih puteva

Ovo sredstvo odlično je za razgradnju sekreta u disajnim putevma. Međutim, čisto esencijalno ulje eukaliptusa previše je jako za primjenu kod beba. Zato treba da koristite eukaliptusovu cvjetnu vodu – nusprodukt procesa pravljenja esencijalnog ulja ove biljke. Utrljate malu količinu vodice u bebina leđa, ili dodajte nekoliko kašičica u vodu za kupanje.

Autor: Life Content

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0