Prijedor: “Šumaher od Bosne” Prijedor: “Šumaher od Bosne”
Zaljubljenik u automobile Mišo Kuzmanović iz Prnjavora, poznatiji kao “Šumaher od Bosne”, provozao je gradom unikatni bolid Formule 1 izrađen ručno u njegovoj radionici,... Prijedor: “Šumaher od Bosne”

Zaljubljenik u automobile Mišo Kuzmanović iz Prnjavora, poznatiji kao “Šumaher od Bosne”, provozao je gradom unikatni bolid Formule 1 izrađen ručno u njegovoj radionici, izazvavši oduševljenje mještana i turista.

Da bi ideju sproveo u djelo trebale su mu dvije godine, a izrada ga je koštala 25.000 eura, prenosi “Oslobođenje”.

Iako su mu nudili i 60.000 eura da ga proda nije prihvatao ponude.

“Neki rariteti se ne mogu platiti novcem”, poručio je “Šumaher od Bosne” čiji nadimak asocira na legendarnog vozača Formule 1 Nijemca Mihaela Šumahera.

Unikatni bolid pokreće poršeov motor, a njegov vlasnik ga je do sada najbrže vozio 175 kilometra na sat, na autoputu kroz Hrvatsku.

Kuzmanović namjerava da se naredne godine odseli u Kanadu gdje planira da pronađe automobilsku kompaniju koja bi proizvodila njegov bolid.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.