Prezentiran uređaj za samostalno glasanje osoba sa invaliditetom Prezentiran uređaj za samostalno glasanje osoba sa invaliditetom
Uređaj koji osobama s invaliditetom omogućava da na glasačkim mjestima samostalno popune glasačke listiće prezentiran je danas u Sarajevu u okviru projekta “Unapređenje uvjeta za... Prezentiran uređaj za samostalno glasanje osoba sa invaliditetom

Uređaj koji osobama s invaliditetom omogućava da na glasačkim mjestima samostalno popune glasačke listiće prezentiran je danas u Sarajevu u okviru projekta “Unapređenje uvjeta za lično i samostalno glasanje osoba s invaliditetom”.

Predstavljena su četiri uređaja za glasanje, koja ovoj populaciji omogućavaju samostali izlazak na glasačka mjesta.

Program-menadžerica Udruženja izbornih zvaničnika u BiH Amela Čavdar prezentirala je uređaj namijenjen slijepim osobama koji im omogućava da pomoću tastera upravljaju sistemom za glasanje, kao i uređaj za nepokretne osobe koje kroz cjevčicu upravljaju sistemom upuhujući ili ispuhujući zrak bez ikakvih pokreta.

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *