Prevent BH u Novu godinu ulazi sa 5.200 uposlenika Prevent BH u Novu godinu ulazi sa 5.200 uposlenika
Prevent grupacija ove godine proslavlja 17 godina poslovanja u BiH. Tim povodom, Uprava Preventa rezimirala je prethodnu godinu i najavila nove projekte za 2016.... Prevent BH u Novu godinu ulazi sa 5.200 uposlenika
Prevent grupacija ove godine proslavlja 17 godina poslovanja u BiH. Tim povodom, Uprava Preventa rezimirala je prethodnu godinu i najavila nove projekte za 2016.

Kroz protekli period grupacija je kontinuirano ulagala u razvoj novih ideja, širenje tržišta i vodila se vizijom liderstva kao ključnog faktora uspjeha. Za takav uspjeh postoji preko 5.000 razloga, a to je broj odgovornih uposlenika poslovnog sistema koji okuplja Prevent grupacija.

“Upravo zahvaljujući odgovornom pristupu svih uključenih u poslovne procese zadržali smo poziciju vodećeg izvoznika, najpoželjnijeg poslodavca te smo se pozicionirali na listu TOP 400 kompanija u Centralnoj Evropi. Danas je Prevent grupacija vodeća privatna kompanija u BiH, sinonim za izvoz iz Bosne i Hercegovine, autoindustriju, proizvodnju kože i tekstila te društveno odgovorno poslovanje”, istaknuto je između ostalog u poruci grupacije.

Podsjećaju da je godina iza nas obilježena investicijama, diversifikacijom proizvodno prodajnog portfolia i širenjem tržišta. Tako ukupno poslovanje Prevent grupacije ove godine bilježi rast, a u segmentu autoindustrije ostvaren je rast tržišta i diversifikacija kupaca.

“Proširili smo saradnju sa kupcima poput BMW, Ford, Peugeot, VW, Knorr Bremse, Faurecia i Magna te smo pokrenuli jedan sasvim novi projekat proizvodnje presvlaka za autosjedišta za djecu. Istovremeno, ostvarili smo rast putem preuzimanja kompanija”, navode Preventa, ističući da je grupacija preuzela nekoliko desetaka kompanija u svijetu, a samo u Bosni i Hercegovini dodali su pet novih kompanija u portfolio Grupacije.

Istovremeno, preuzimanjem dva vodeća branda u industriji namještaja Njemačke, poslali su snažnu poruku da žele dalje jačati strateške i izvozne industrije u BiH.

“Kroz nove investicije dodatno smo proširili poslovanje u segmentima medicinske opreme, energetike i metala. Prevent grupaciji u BiH pridružile su se nove članice kao što su Saniteks, TKT, Athabasca Investment, Prevent Srebrenica, te Željezara Ilijaš. Akvizicijom Željezare Ilijaš otišli smo korak dalje ka vertikalnoj integraciji u sektoru metala i potvrdili ozbiljne namjere za jačanje potencijala metaloprerađivačke industrije u BiH. Upravo ova investicija obilježit će naredne godine poslovanja u ovoj oblasti i stvoriti nove pokretače Prevent grupacije u BiH”, poručuju iz Uprave Preventa BH. .

Prvi put u historiji, Prevent grupacija u novu godinu ulazi sa preko 5.200 uposlenika na 11 lokacija u BiH. Kako takva, grupacija namjerava da nastavi diversifikaciju industrija, proizvoda i tržišta te da igra vodeću ulogu u privredi i izvozu Bosne i Hercegovine, ali i šireg regiona.

( akta.ba )

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0