Prestanite živjeti u prošlosti i samosažaljevati se! Prestanite živjeti u prošlosti i samosažaljevati se!
Kako biste što više “rasli”, preuzmite odgovornost za vlastite odluke, izbore i pogreške i ne krivite druge za njih, nemojte bježati od problema i... Prestanite živjeti u prošlosti i samosažaljevati se!

Kako biste što više “rasli”, preuzmite odgovornost za vlastite odluke, izbore i pogreške i ne krivite druge za njih, nemojte bježati od problema i zavaravati se

Način na koji se odnosite prema sebi model je ponašanja prema drugima, ističu treneri umijeća življenja.

Da biste voljeli i poštovali sebe, krenite od iskrenosti, savjetuju. Priznajte si što u vlastitu životu smatrate dobrim, a što lošim, što će vas usrećiti, a što ne, razmislite kamo ste krenuli i što točno želite postići.

Nastojanje da budete nešto što niste uzaludan je gubitak osobnosti koju svatko od nas posjeduje i svega onoga što vas čini jedinstvenim, navode stručnjaci. Stoga, umjesto da se sabotirate, prigrlite posebnost vlastitih osobina, ljepota, ideja i razmišljanja koji vas doista čine onime što jeste. Umjesto da stalno trčite za nečim novim, zaustavite se i prepustite užitku smijeha s najboljim prijateljem, promatranju prirode s djecom ili opuštanju na balkonu u smiraj ljetne večeri.

Svakodnevnu žudnju za srećom počnite iskrenim smijehom – bilo gdje i bilo kada možete se počastiti dozom radosti. Počnete li odatle, raspolažući onime što već imate, pozitivni će osjećaji prizvati nove sretne promjene u budućnosti. Inspirirajte se drugim ljudima, učite od njih i poštujte ih, a u životnim se izazovima i situacijama “natječite” samo sa sobom. I ciljajte na rušenje vlastitih rekorda.

Recite “stop” stalnoj jurnjavi

Mnogima se život odvija po razinama – nakon što dosegnu jednu, nisu zadovoljni dok ne uhvate drugu. Tako život često protekne u jurnjavi za “novom nužnošću”, a najljepši – “obični”, trenuci zauvijek prođu.

Još razloga za prijateljstvo

Gradite prijateljstva s ljudima koje cijenite te koji vam uzvraćaju ljubaznost, pozornost, ljubav i odanost.

I mali je korak napredak

Ne definiraju nas životni problemi, nego načini kojima na njih reagiramo i od njih se oporavljamo, kažu stručnjaci. Umjesto da čekate da problem nestane, poduzmite “akciju” koju možete. I mali je korak napredak.

Dopustite si nova poznanstva

Neka se prijateljstva s vremenom produbljuju, a druga blijede. Kako biste učili i razvijali se, pružite priliku novim poznanstvima koje vam život donese. Neka od njih mogla bi vam postati dragocjena.

Život u sadašnjosti

Najveće je bogatstvo sposobnost da se potpuno iskusi život, rekao je pisac Henry David Thoreau. Naučite li cijeniti ljepotu trenutka, svakodnevicu će obogatiti iskustva o kojima niste ni sanjali.

Navijajući za druge, dozivate potporu

Iskrena radost i “navijanje” za napredak drugih uglavnom se vraćaju jednakom mjerom. Prije ili poslije ljudi za koje ste, bez zadrške, “navijali” počet će “navijati” za vas, tvrde stručnjaci.

Ivana Cesarec, www.24sata.hr/

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0