Predstavljamo: Prestigio digitalne učionice Predstavljamo: Prestigio digitalne učionice
Prestigio je napredan i priznati međunarodni brand, s 32 podružnice i prodajom u 70 zemalja te rastućim ugledom među najcjenjenijim tržišnim markama u nastajanju... Predstavljamo: Prestigio digitalne učionice

Prestigio je napredan i priznati međunarodni brand, s 32 podružnice i prodajom u 70 zemalja te rastućim ugledom među najcjenjenijim tržišnim markama u nastajanju u zemljama EMEA-e (Europe, Bliskog istoka i Afrike).

Razvojem novih tehnologija i prepoznavanjem potreba na tržištu, Prestigio je ove godine predstavio nova rješenja za digitalne učionice namjenjene učenicima osnovnih i srednjih škola i univerzitetskim studentima.

prestigio-ucionica-3

Radi se o vrlo zanimljivoj kombinaciji proizvoda koji pomažu uspostavi interaktivne nastave po mnogima na najkvalitetniji način do sada.

Prestigio Multiboard je jedan od osnovnih elemenata ovog sistema. Radi se o interaktivnim flat ekranima na dodir. Sa veličinama ekrana od 55” do 98” moguća je prilagodba većini prostorija u kojima se održava nastava. Prestigio Multiboard je alat koji koristi nastavnik/profesor, mTeacher, sa mogućnošću raznih prezentacija, interaktivnih sadržaja, komunikacije sa drugim uređajima u učionici (testovi, ankete, video, chat, demonstracije, crteži, grafikoni, pristup web-u i sl.) Dovoljno je reći da uz Prestigio Multiboard dolaze i integrisane radne stanice sa i5 ili i7 procesorom te licenciranim Windows 10 pro sistemom. Windows okruženje omogućava korištenje velikog broja alata na jednom mjesto, što ove proizvode čini drugačijim od ostalih.

prestigio-ucionica-1

Prestigio Windows ili Android tableti su drugi element sistema koji komuniciraju sa Prestigio Mutliboard-om. U okruženju Prestigio učionice, tablete koriste učenici/studenti. Tableti se povezuju u zajedničku wireless mrežu, a direktni pristup operacijama na Multiboard-u se ostvaruje putem programa Prestigio mClass i Prestigio mStudent. Bilo koji android ili windows uređaj uz instaliranu mClass aplikaciju može da bude dio ovog sistema.

prestigio-ucionica-2

Detaljnije o Prestigio digitalni učionicama možete pronaći na: www.prestigio.com/solutions/education

Za dodatne informacije o dobavljivosti, cijenama i rokovima implementacije kontaktirajte ovlaštenog distributera Prestigio proizvoda, kompaniju Asbis d.o.o.

Izvor: Pozitivne.info

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0