Pravila sunčanja: Što sve trebaš znati prije izlaganja suncu Pravila sunčanja: Što sve trebaš znati prije izlaganja suncu
Svi volimo imati lijep ten, no znamo kako je zdravlje naše kože ipak važnije od toga. Višesatno ležanje na suncu doktori strogo zabranjuju, no... Pravila sunčanja: Što sve trebaš znati prije izlaganja suncu

Svi volimo imati lijep ten, no znamo kako je zdravlje naše kože ipak važnije od toga. Višesatno ležanje na suncu doktori strogo zabranjuju, no ako jednostavno ne možeš odoljeti sunčanju predlažemo da dobro proučiš naša pravila te ih se strogo pridržavaš!

1. Nikad na sunce ne izlazi bez zaštitnog faktora. To vrijedi i za šetnje po gradu, a pogotovo za izležavanje na plaži ili bazenu.

2. Izbjegavaj sunčanje između 11 i 16 sati.

3. Zaboravi na ideju “namazat ću se samo maslinovim uljem” kako bi dobili što bolju boju. Igraš se sa opasnim stvarima!

4. “Uzet ću kremu sa manjim faktorom kako bi što prije preplanuli!” – ovo je još jedan mit koji nema veze sa istinom. Zaštitni faktor označava koliko dugo možeš biti na suncu, a ne koliko te jako štiti od sunčevih zraka. Npr. izgoriš li na suncu bez zaštite nakon 10 minuta, faktor 15 omogućit će ti da na suncu budeš 150 minuta, faktor 30 da na suncu budeš 300 minuta i tako dalje.

5. Jako je važno nanijeti kremu na cijelo tijelo – nemoj zaboraviti stopala, stražnji dio vrata, pa čak i uši. Koža je koža!

6. Nakon svakog kupanja ponovno nanesi kremu, čak i ako na njoj piše da je vodootporna. To znači da će te malo bolje štititi dok igraš picigin u plićaku, ali ne i da se neće skinuti sa tijela nakon namakanja i kupanja od pola sata…

7. Tjeme vrlo brzo može izgorjeti pa ga namaži kremom, ili prikrij zgodnim šeširićem.

8. Nemoj zaboraviti zaštititi usne – pronađi balzam koji također sadrži SPF!

Izvor: Index.hr

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0