Praktične ideje “u kuhinji” Praktične ideje “u kuhinji”
Kuhinja je srce doma… Drvene daske za rezanje i drvena pomagala, sadrže prirodne sastojke (enzime i ulja) zbog kojih sprječavaju razvoj bakterija. Preporuča se... Praktične ideje “u kuhinji”

Kuhinja je srce doma…

Drvene daske za rezanje i drvena pomagala, sadrže prirodne sastojke (enzime i ulja) zbog kojih sprječavaju razvoj bakterija. Preporuča se brisanje samo toplom vodom, bez deterdženta, a povremeno možete dasku očistiti sa malo soli i limuinovog soka.

Nož koji koristite u kuhiji potrebno je dobro i redovno održavati, a to znači prati ga odmah nakon upotrebe, u hladnoj vodi, dobro ga obrisati i potom pospremiti. Dobar nož mora vam dobro „ležati“ u ruci i trebate s lakoćom njime rukovati. Dobro je imati i manji nožić za rezanje povrća te poseban nož za rezanje kruha.

Sudoperke tj. krpe za prebrisavanje površina u kuhinji su pravi sakupljači bakterija. Redovito ih mijenjajte, a nakon korištenja dobro isperite, ocijedite i osušite.

Dobro je imati:

  • jednu posudu samo za kuhanje čaja
  • jednu posudu samo za prženje hrane u ulju
  • jednu tavu samo za prženje ribe (drugu za meso, po mogućnosti)
  • jednu tavu samo za palačinke

Ekspres lonac pokazat će se nezamjenjivim kod kuhanja namirnica koje zahtijevaju dugu pripremu. Osim vremena štedi i energiju.

Predlažemo…

U kuhanje je vrlo važno uključiti i djecu iako vam se to vjerojatno čini vrlo, vrlo nepraktičnim. Čak i ako negoduju, djeca zapravo vole pomagati i sudjelovati, a ako je to prilika za druženje i šalu, vjerujte ono „nepraktično“ biti će sasvim nevažno u odnosu na dobrobit koju će takva praksa donijeti svima zajedno.

Nemojte od kuhinje napraviti „izložbeni primjerak“ tipa „samo gledaj, ne diraj“. Kuhinja bi trebala biti prostor u kojem se osjeća atmosfera stvaranja, radna atmosfera, žila kucavica vašeg doma. Ona započinje jutarnjim ritualima ispijanja kave, čaja, jutarnjim obrokom, potiče vas da započnete novi dan sa novom energijom.

Održavajte red i čistoću u kuhinji. Stvari trebaju biti uredno posložene i na predviđenom mjestu.

Učenje o namirnicama, načinima kuhanja, kombinacijama začina, nije manje važno od bilo kojeg drugog učenja.

Izvor: www.prakticanzivot.com/

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0