Poziv:Bijenale mladih umjetnika Evrope i Mediterana Poziv:Bijenale mladih umjetnika Evrope i Mediterana
Poštovani, Dostavljamo Vam Konkurs za mlade umjetnike Mediterana i Evrope koji je otvoren do 27. januara 2013.godine. Potrebno je da umjetnici prema propozicijama konkurišu... Poziv:Bijenale mladih umjetnika Evrope i Mediterana

Poštovani,

Dostavljamo Vam Konkurs za mlade umjetnike Mediterana i Evrope koji je otvoren do 27. januara 2013.godine.

Potrebno je da umjetnici prema propozicijama konkurišu na osnovu aplikacije objavljene na www.bjcem.org  – Bijenale 2013. Ankona pod nazivom ERRORS ALLOWED.

Istovremeno svi radovi treba da se dostave u Međunarodni centar za mir Sarajevo. U Sarajevu će se izvršiti selekcija bh umjetnika i umjetnika od strane međunarodnih kuratora  u okviru programa Balkan Story koji će se održati na Festivalu Sarajevska zima od 7.februara -21. marta 2013.godine pod nazivom UMJETNOST DODIRA.

Molimo vas da obratite pažnju na upitnik za umjetnike i da obavjestite zainteresirane o tome.

S poštovanjem,

Predsjednik
Ibrahim Spahić

Kontakt:
Međunarodni centar za mir, Sarajevo
71000 Sarajevo/BiH
Tel. 033 207 948, 266 621
Fax. 033 207 948, 266 630
Mob. 062 642 443
e-mail. ibrosa@bih.net.ba;

Prijevod konkursa Bijenala

Opće informacije

BJCEM i Grad Ancona najavljuju pokretanje Mediterranea16, Bijenale mladih umjetnika, međunarodni multidisciplinarni događaj, koji se odvija u Anconi, Italija, od 6 juna do 7 jula 2013, i koji će okupiti više od 250 umjetnika.

Započeto u 1985, Bijenale se održava svake dvije godine u različitom gradu u mediteranskom području s naglaskom na mlade umjetnike i stvaratelje. BJCEM je međunarodna mreža s više od 70 članova i partnera iz Europe, Bliskog Istoka i Afrike koji, zahvaljujući svojoj podršci, mogu osigurati sudjelovanje umjetnika iz područja koje oni predstavljaju.

Natječaj je otvoren za vizualne umjetnike, filmske autore, pisce, performere, glazbenike, dizajnere i kulturne istraživače mlađe od 35 (rođeni nakon 31. prosinca 1977.) Umjetnici moraju predstaviti jedan specifičan prijedlog vezan za koncept. Naknade za učestvovanje nema, i prilika je otvorena svima bez obzira na spol, vjeru, socijalna i politička ponašanja. Umjetnici koji su sudjelovali u više od jednom prethodnom izdanju ne mogu aplicirati jer se prioritet daje umjetnicima koji nikada nisu sudjelovali na događaju.

Rok za apliciranje je 27.01.2013.

Umjetnici će biti odabrani od strane slijedećeg kustoskog tima: Charlotte Bank, Alessandro Castiglioni, Nadira Laggoune, Delphine Leccas, Slobodne Veze / Loose associations, Marco Trulli i Claudio Zecchijem. Oni će surađivati ​​kaokolektiv pri izbou umjetnika i dizajnu događaja.

Kustosi će odabrati sudionike na temelju prezentiranih materijala.Njihova odluka će biti konačna i neće podlijegati žalbi. Rezultati će biti dokumentirani u izvještaju, u kojem će biti predstavljeni razlozi za izbor izvođača. Kvaliteta rada i koliko dobro vaš prijedlog zadovoljava koncept će biti osnovni kriterij za odabir.

Ako vaš rad bude odabran bićete pozvani da prisustvujete događaju i prezentirate ga. Organizator će osigurati transport rada, osiguranje, montažu, proizvodnja projekata specifičnih za mjesto, putovanja, smještaj, prehranu i podršku za dobijanje viza.

Naknada za učešće na bijenalu neće biti.

Naziv Bijenala je: ERRORS ALLOWED, koji se fokusira na režimima znanja i samostalno stvorenim obrazovnim strategijama u umjetnosti i njihovom odrazu na širem društvu.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0