Pozitivno znači zdravo :) Pozitivno znači zdravo :)
Vječni optimisti tvrde da im njihovo dobro raspoloženje donosi bolje zdravlje. Izgleda da nije sve samo u njihovim glavama jer postoje znanstveni dokazi koji... Pozitivno znači zdravo :)

Vječni optimisti tvrde da im njihovo dobro raspoloženje donosi bolje zdravlje. Izgleda da nije sve samo u njihovim glavama jer postoje znanstveni dokazi koji podržavaju pozitivan stav u svrhu zaštite uma i tijela.

Primjerice, optimisti imaju upola manji rizik od nastanka kardiovaskularnih bolesti, kao i srčanog i moždanog udara. To je otkrilo nedavno istraživanje koje je analiziralo podatke od 200 prethodnih istraživanja. Također se pokazalo da postoji povezanost između optimizma i smanjenog rizika od nastanka pretilosti i usvajanja nezdravih životnih navika.

Osobe, koje razmišljaju pozitivno, mogu i živjeti dulje jer je njihov imunološki sustav malo otporniji na prehladu, a tijelo i um se bolje nose s teškim životnim situacijama. Znanstvenicima još uvijek nije jasno zašto, ali jesu ustanovili da optimisti rjeđe osjećaju anksioznost, što ih štiti od stresa i negativnih posljedica stresa, kao što su kronična upala i visok krvni tlak.
Što ako niste optimist? Stručnjaci ističu da polako počnete usvajati pozitivna razmišljanja za stvari koje vam se čine banalnima i da na njima budete zahvalni.

Naravno, pozitivno razmišljanje nije uvijek dobro. Može vas razoružati u situacijama kada je potrebna realnost. Primjerice, ako ste toliko pozitivni da ne vežete pojas tijekom vožnje, svoj život stavljate u veću opasnost od pesimista, koji će ga u većini slučajeva vezati.

Na kraju krajeva, najbolje je da se nadate i očekujete najbolje. Uživajte u dobrim danima, ne tražite im mane, ali budite spremni i na loše dane, nemojte živjeti u zabludi da ih nikada neće biti.

Izvor: CentarZdravlja.net

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0