Pozitivne misli – Vaš život su vaše misli! Pozitivne misli – Vaš život su vaše misli!
Danas Vam prenosimo prelijep članak na koji smo pronašli na portalu Dijaman.rs. Kako misliti pozitivno? Kako izgovarati pozitivno? Kako postaviti pozitivne ciljeve? Kako razgraničiti... Pozitivne misli – Vaš život su vaše misli!

Danas Vam prenosimo prelijep članak na koji smo pronašli na portalu Dijaman.rs. Kako misliti pozitivno? Kako izgovarati pozitivno? Kako postaviti pozitivne ciljeve? Kako razgraničiti pozitivnu od negativne energije? Ovo su samo neka od pitanja koja se navode u tekstu, a odgovore prepuštamo Vama na razmišljanje..

Šta, u stvari, znači uzrečica „kakve su ti misli, takav ti je život”? Možemo li, zaista, svesno uticati na svoje misli, a time istovremeno uticati i na svoj život?

Započnite dan odlukom da ćete kontrolisati svoje misli i svoje riječi. Vi možete da istrenirate sopstveni um. Afirmacije ili pozitivni stavovi su jedan od načina. Afirmacije su pozitivni iskazi koji opisuju stanje koje želimo da postignemo. Njihovo ponavljanje uljepšava život, podiže samopouzdanje, unosi vedrinu u svaki vaš dan. Efikasne su, jednostavne i daju brze rezultate. Ne traže od vas ni posebnu koncentraciju, niti neko veliko iskustvo u tzv. „radu na sebi”. Kada ih vaša podsvijest usvoji, takav način razmišljanja će se podrazumijevati. Vaša vedrina, također.

Kada formulišete svoje afirmacije, postoji nekoliko osnovnih pravila kojih bi trebalo da se pridržavate:

  • Koristiti „zdrave” riječi.  Nemojte koristiti riječi kao što su bolest, tuga, nikada, usamljenost… Loš primjer je: „Izliječila sam svoju glavobolju”, ili: „Nisam više usamljena”. Umjesto toga, koristite „zdrave” riječi. Dobar primjer je: „Moja glava je sada potpuno zdrava” i: „Imam mnogo prijatelja”.
  • Budite konkretni. Afirmacije obično opisuju neki segment vašeg života na kojem želite da radite (novac, zdravlje, odnosi sa partnerom ili nešto slično). Smislite ih što konkretnije.
  • Pravilo Tri P. Dobro izabrane afirmacije poštuju pravilo „3P”, što znači: P kao pozitivno – svaka riječ u rečenici mora biti pozitivna, P kao prezent – afirmacija mora biti izgovorena u sadašnjem vremenu, kao da se obistinjava upravo ovog trenutka, i P kao prvo lice jednine – kao uslov da što prije povjerujete u ono što izgovarate.

Način ponavljanja: Kako bi vaše afirmacije zaista imale željeni efekat, važno je da ih govorite sa punom pažnjom i mnogo emocija. Unesite u njih vjerovanje da su već istinite, radujte im se iz same dubine, unutrašnjosti svog bića… Naime, ako u njih ni vi sami ne vjerujete, nećete ubijediti ni svoju podsvijest. Tada će ponavljanje afirmacija biti obično samozavaravanje.

Pozitivne misli predstavljaju alat za izgradnju pozitivnog karaktera. Kao i mnogo važnih stvari u životu, i za pozitivne misli je potreban svakodnevni trening. Shvatite to kao građenje kuće. Da bi kuća bila stabilna, potrebni su čvrsti i kvalitetni temelji, što bi u vašem slučaju predstavljamo iskrenu emociju i kvalitativno i kvantitativno isčitavanje literature o pozitivnim mislima i njihovom uticaju. Bitno je također shvatiti da postavljanje posljednjeg crijepa na krovu, ne znači završavanje procesa gradnje i uređivanja kuće. Kao što se svi mi osjećamo najljepše u vlastitoj kući,  cilj je osjećati pozitivnu energiju i u stalnom prisustvu pozitivnih misli. To treba da postane naša oznaka, prepoznatljivost i ponos.

Trenirajući pozitivno razmišljanje, bit ćete sami svjedoci kako se vaš karakter, vaš život mijenja u pozitivnom smijeru. Biti ćete sretniji i zadovoljniji..

Pozitivne.info

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0