Pozitivne misli o kojima biste trebali razmišljati svaki dan Pozitivne misli o kojima biste trebali razmišljati svaki dan
Život nas svakodnevno suočava s usponima i padovima. U teškim nam se trenucima često čini kao da nam je dosta i najradije bismo odustali... Pozitivne misli o kojima biste trebali razmišljati svaki dan

Život nas svakodnevno suočava s usponima i padovima. U teškim nam se trenucima često čini kao da nam je dosta i najradije bismo odustali od svega. Ipak, život je lijep i ispunjen je mnogim lijepim stvarima, samo ih moramo znati vidjeti. Jedna izreka kaže kako je moguće pronaći dobre stvari i u najmračnijim trenucima, ako se sjetimo upaliti svjetlo.

Dakle, sve ovisi o nama i našoj perspektivi. Nemojte dozvoliti da vas svakodnevne poteškoće pokolebaju i gledajte život s vedrije strane. Postoje određene pozitivne misli koje vam, poput mantri, mogu popraviti raspoloženje ako se sjetite o njima razmišljati.

Znamo da nije lako baš uvijek pozitivno razmišljati, ali pokušajte što je češće moguće, a u nastavku vam donosimo nekoliko pozitivnih afirmacija.

1. Svi oko mene me vole

Jedna od najvažnijih pozitivnih misli o kojima je važno razmišljati svakog dana je da vas svi oko vas vole. Što ćete više to govoriti sebi, više će to biti istina. Jer ljudi će se ponašati prema vama onako kao što se vi ponašate prema njima. Ponavljajte si ovu afirmaciju svakog dana i dozvolite drugima da vas vole.

2. Dobra sam u svemu što radim

Nitko nije savršen, ali vi ste savršeni onda kada pokušavate dati sve od sebe i trudite se biti najbolja verzija sebe. Nitko nije najbolji u svemu, ali možete biti najbolji u onome što radite. Govoreći sebi kako ste dobri u svemu što radite polako ćete početi shvaćati koliko ste posebni. Također, u sebi ćete probuditi motivaciju koja će vas tjerati da idete dalje i da se suočavate sa svim poteškoćama koje vam se nađu na putu.

3. Danas će biti odličan dan

Čim se probudite zamislite kako vas očekuje jedan odličan dan i pokušajte se svakog jutra probuditi  s tom mišlju. Nakon nekog vremena to će vam postati navika a vaši će dani postajati sve bolji i bolji. Stvari se neće uvijek odvijati onako kako ste zamislili, ali ako prihvatite da se sve dešava s razlogom mnogo ćete lakše prihvaćati određene događaje. Zapamtite, sreća se krije u vama. I nemojte to samo reći. Vjerujte u to.

4. Radit ću samo ono što me usrećuje

Čiji život živite? Svoj ili tuđi? Ako živite u tuđoj sjeni ili prema tuđim očekivanjima, onda zacijelo nećete biti sretni. To je vaš život i činite samo ono što vas usrećuje. I svakog si dana to ponovite. Nemojte raditi stvari koje drugi očekuju od vas, već samo ono što sami uistinu želite. To je vaš život i imate ga pravo živjeti na svoj način.

5. Mogu podnijeti više nego što mislim da mogu

Ovo je vrlo snažna afirmacija. Ako budete tijekom dana mislili i vjerovali kako se možete nositi sa svime što vam život donese to će vas osnažiti i podići vam raspoloženje. Možete podnijeti više nego što mislite. Vrijeme je da počnete vjerovati u sebe.

6. Vidjet ću dobro u svemu i svakome

Mentalno stanje u kojemu ste zahvalni za život i vidite dobro u svemu i svakome oko sebe može vam popraviti i najgori dan. Pokušajte uvijek vidjeti pozitivne stvari kod drugih ljudi. Koliko god to ponekad teško bilo, neka vam “čaša uvijek bude napola puna”. Probajte na taj način gledati na život i uskoro ćete primijetiti promjene.

7. Smirena sam i opuštena

Život ionako prebrzo ide. Nema potrebe da sami sebi dodajemo još više stresa i tjeskobe u napornu svakodnevicu. Ako sami sebi svakog dana budete govorili kako ste smireni i opušteni bez obzira na stres oko vas, vaš će mozak to početi prihvaćati i s vremenom ćete se osjećati sve smirenije. Ako vam sama afirmacija ne pomaže, isprobajte vježbe disanja ili meditirajte svaki put kad osjetite pritisak.

8. Sve se događa s razlogom

Iako vam ova afirmacija vjerojatno zvuči kao klišej, ona je vrlo vrijedna. Ali morate ju doista shvatiti da biste je mogli prihvatiti. Sve se uistinu događa s razlogom, samo morate prihvatiti da mi jednostavno ne možemo uvijek shvatiti koji su to razlozi. Ali sve ima svoj smisao, i dobro i zlo, a kad nakon mnogo godina pogledate unatrag lako ćete shvatiti kako je sve doista imalo smisla. Trebali biste prihvatiti ovu misao jer je ona jamstvo kako je vaš život upravo onakav kakav treba biti u ovom trenutku.

9. Bez obzira na sve, volim samu sebe

I najvažnije od svega, morate voljeti sami sebe jer jedino ćete tako moći biti sretni i prihvatiti i tuđu ljubav. Čak i ako su vas svi napustili ili su protiv vas, nemojte se nikad okrenuti sami protiv sebe. Iskoristite to vrijeme kako bi shvatili tko ste i što želite od svog života. Kad netko ima dovoljno ljubavi prema sebi, posve je nezaustavljiv. Ipak, imajte na umu da postoji velika razlika između narcisoidnosti i samopoštivanja.

Možda vam u sadašnjem trenutku ove misli zvuče nemoguće ili jednostavno ne vjerujete u njih, ali pokušajte ih usvojiti i pogledajte što će se promijeniti u vašem životu. Možete odabrati nekoliko njih ili samo jednu koju ćete svaki dan ponavljati. Koja vam se od ovih afirmacija najviše sviđa?

Izvor: inspiration.allwomenstalk.com,  http://zena.hr/  

anes.h

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0