Pozitivne boje: Odaberite pravu boju za svaku prostoriju u domu Pozitivne boje: Odaberite pravu boju za svaku prostoriju u domu
Boja je moćan alat kojim možete pobuditi emocije, stvoriti željenu atmosferu ili iluziju većeg prostora. Otkrijte savršenu boju za sve prostorije u vašem domu.... Pozitivne boje: Odaberite pravu boju za svaku prostoriju u domu

Boja je moćan alat kojim možete pobuditi emocije, stvoriti željenu atmosferu ili iluziju većeg prostora. Otkrijte savršenu boju za sve prostorije u vašem domu.

Crvena boja podstiče apetit, te je idealna za prostorije u kojima se jede, savjetuju dizajneri enterijera. Ako su vam crveni zidovi suviše “napadni”, bež ili bijele zidove uvijek možete upotpuniti crvenim ormarićima. Osim toga, za kuhinju je pogodna i žuta boja jer ubrzava metabolizam i daje energiju.

U prostorijama koje služe za opuštanje, poput spavaće sobe ili kupatila, iskoristite boje koje će doprineti smirenoj atmosferi. Za to su idealne su svijetle nijanse plave, zelene ili boje lavande.

Dnevnu sobu obojte toplim nijansama žute i narandžaste, ili pastelnim tonovima, poput svijetlosmeđe i bež. Žuta je odlična za predsoblje – gostima će poželeti dobrodošlicu, a vama će, pri izlasku iz kuće, poboljšati raspoloženje.

Sobe koje gledaju na sjever obično imaju manjak svjetlosti, pa ih “zagrijte” toplim bojama, a one na južnoj strani možete “ohladiti” plavom i zelenom bojom.

Izvor članka: www.lepotaizdravlje.rs/lifestyle/uradi-sama/psihologija-boja-odaberite-pravu-boju-za-svaku-prostoriju-u-domu

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.