Pozitivna veza? Osjećajte se prihvaćeno i voljeno Pozitivna veza? Osjećajte se prihvaćeno i voljeno
Svaka veza je drugačija. Ne postoji nešto šta se zove savršena veza, ali ona može biti kvalitetna, šta je poprilično blizu savršenstvu. Možda se... Pozitivna veza? Osjećajte se prihvaćeno i voljeno

Svaka veza je drugačija. Ne postoji nešto šta se zove savršena veza, ali ona može biti kvalitetna, šta je poprilično blizu savršenstvu. Možda se pitate kako možete znati je li vaša veza pozitivna odnosno kvalitetna? Ili šta možete učiniti da postane takva?

Emocionalna podrška

Vi i partner možete jedno u drugome pronaći utočište za vrijeme poteškoća ili potreba. Imate ugodan osjećaj tokom emocionalnog otvaranja, što vas još dodatno međusobno povezuje.

Osjećate se prihvaćeno i voljeno

U potpunosti se osjećate prihvaćeno i voljeno baš onakvi kakvi i jeste. To vrijedi i za one trenutke kada se ne slažete.

Cijenite odnos

Oboje cijenite odnos i smatrate ga životnim prioritetom. Također s užitkom posvećujete dovoljno vremena jedno drugom kako bi vaš odnos napredovao i bio još bolji.

Sigurna baza

Oboje imate podršku kada želite istražiti želje i ostvariti pojedinačne ciljeve izvan odnosa. Važno je da ovakve aktivnosti ne razaraju odnos. Nije dobro ako jedna strana previše vremena posvećuje određenom hobiju, a također nije dobro ako drugoj strani smeta i ono malo vremena što su odvojeni.

Povjerenje

Vi i partner morate vjerovati jedno drugom i međusobno si pružati potporu. Također je važno da vjerujete da će druga strana uvijek biti dostupna, fizički i emocionalno, kada god je to potrebno.

Ugodno vam je u dijeljenju intimnosti

Oboje ste zadovoljni s dijeljenjem intimnih misli i svoje ranjive, osjećajne strane. Uz to, ne smeta vam što ovisite jedno o drugome, a istovremeno razvijate i svoj identitet dok vas druga strana podržava u tome.

Pojedinačna vrijednost

Svako od vas ima osjećaj vlastite vrijednosti koji nema veze s odnosom. U zdravoj i kvalitetnoj vezi, partneri ne moraju birati između toga da budu u vezi ili da razvijaju sebe, već se to radi istovremeno.

Efikasno upravljanje sukobima

Naravno da se svi parovi posvađaju, ali važno je da svaku svađu riješite. U svakom trenutku se morate poštovati, tako i u svađama jer su one najčešće tek sukob mišljenja, a nikome ne možemo nametati svoja uvjerenja.

Izvor: www.centar-zdravlja.net

Pozitivne.info

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0