Povijest tango i salsa plesa Povijest tango i salsa plesa
Dok gledate zanosne plesače i plesačice kako plešu ostajete bez daha. Njihove emocije i strast koju unose u ples nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Najviše... Povijest tango i salsa plesa
Dok gledate zanosne plesače i plesačice kako plešu ostajete bez daha. Njihove emocije i strast koju unose u ples nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.
Najviše pogleda na zabavama, proslavama, prijemima imaju upravo najbolji plesači koji dominiraju na podijumu
Plesni studio La Luna i Amela Avdić otvaraju nam vrata ovog starog  argentinskog plesa  i  vode u davnu 1907.godinu.
tango 1 arabellamagazin
TANGOKorijene vuče iz Španjolske ili Maroka, a značenje samog imena je nejasno. Pretpostavlja se da znači bubanj, grupni ples crnaca, zabavu ili ples u paru. Prema nekim teorijama, ime je posuđeno iz afro-kubanske riječi «tangana» ili «tambor». Na Kubi i u Brazilu izraz se pojavio početkom 19. stoljeća, a označavao je solo ples kojeg su izvodile žene.

mjesto pravoga tanga je na zapadnoj obali La Plate, u Buenos Airesu, i zato tango imenujemo «Argentinski tango».
tango 6 arabellamagazin
Priča tanga započinje s argentinskim gauchosima koji su odlazili u pune noćne klubove i molili lokalne djevojke za ples.
Budući da se nisu tuširali, djevojke su kružile oko njih zabacujući glave unazad.
 Kako su gauchosi stalno jahali, pri čemu su koljena u savijenom položaju, taj položaj nogu su prenijeli i na ples. U argentinskom tangu se pokazuju suprotnosti muško-žensko, čvrsto-mekano, grubo-sentimentalno, a najčešće ga prati glazba violine, gitare, kontrabasa, klavira i bandoneona . Zbog svog erotičnog karakterizma je bio godinama zabranjen.
Tango je počeo osvajati Europu 1907. godine, a prvi ga je preuzeo Pariz. U Americi ga je popularizirao Rudolph Valentino.
Englezi su 1920-ih godina 20. stoljeća argentinski tango pretvorili u standardni ples, čije su karakteristike trzaji (prvenstveno glavom), strastveni progresivni pokreti, nagla zakašnjenja i strogo odvajanje figura, nema dizanja i spuštanja.
Europski tango zahtijeva strogo podudaranje s ritmom. Fraziranje je vrlo bitno. Izvodi se u dvočetvrtinskom taktu, a naglasak je na prvom i trećem udarcu.

A šta je to salsa?

Salsa je mješavina raznih latino i afro-karipskih plesova. Svaki od ovih plesova je imao veliki utjecaj na nastanak salse.Iako nije striktno kubanski, Kubi se odaje priznanje za porijeklo ovog plesa. Na mnogim mjestima u svijetu salsa se sluša i igra, ali nigdje se ne doživljava tako strasno kao na Kubi.

Izvor:magazin za sretnu ženu

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0