Neka se vaše odluke zasnivaju na malim promjenama u mislima i ponašanju Neka se vaše odluke zasnivaju na malim promjenama u mislima i ponašanju
Svako od nas teži nečem boljem, većem, jačem, a ovaj osjećaj posebno je izražen na početku nove godine. Problem je u tome što pokušavajući... Neka se vaše odluke zasnivaju na malim promjenama u mislima i ponašanju

Svako od nas teži nečem boljem, većem, jačem, a ovaj osjećaj posebno je izražen na početku nove godine. Problem je u tome što pokušavajući da se promijenimo, većina nas se nada da će to moći da se desi preko noći i to je razlog zašto većina novogodišnjih odluka ne potraje. Umjesto toga, potrudite se da se vaše odluke zasnivaju na malim promjenama u mislima i ponašanju. Ove „mikro rezolucije“ lakše je dostići i uklopiti u svoj način života. Bilo da želite da popravite stanje po pitanju zdravlja, ljubavi, pozitivnog razmišljanja, izgleda ili nečeg drugog, ovo su odluke koje morate donijeti.

1. Otkrijte optimistu u sebi. Optimistične žene žive duže i manje su podložne srčanim oboljenjima, pokazalo je istraživanje Univerziteta u Pitsburgu. Svakog jutra prije nego što ustanete iz kreveta, izgovorite tri stvari koje želite da vam se dogode tog dana. Na kraju dana, na papir napišite tri stvari koje su vam se dogodile.

2. Udaljite se od šećera. Šećer je kao i svaka druga zavisnost i odvikavanje je teže nego što se čini. Umjesto da, recimo, odlučite da potpuno prestanete da unosite šećer, donesite odluku da samo smanjite unos. Vremenom ćete ga potpuno izbaciti iz ishrane.

3. Saznajte na koju hranu ste intolerantni. Intolerancija na hranu može da poremeti naš organizam, a i pored simptoma poput nadutosti, glavobolja, nervoze i slično, to ponekad nije dovoljno da promijenimo ishranu. Posjetite nutricionistu koji će vam otkriti na koji način promjenom ishrane možete da poboljšate svoj život.

4. Poboljšajte seksualni život. Iako je seks odavno prestao da bude tabu tema i o njemu se stalno govori, činjenica je da ljudi često i dalje nisu sigurni kako da ga poboljšaju. Istraživanja su pokazala da najveći broj žena tokom odnosa ne doživi orgazam. Kako bismo poboljšali tu statistku, veoma je važno da počnemo da otkrivamo šta nam prija u krevetu.

5. Izdvojte minut dnevno za meditaciju. Stručnjaci smatraju da je minut meditacije dnevno sasvim dovoljno i da to može da ima ogroman uticaj na naše misli i tijelo.

6. Provodite više vremena s prijateljicama. Žene su poznate po multitaskingu, ali uz sve te obaveze na poslu i kod kuće, ko još ima vremena za druženje? Ipak, vrijeme koje provodite s drugaricama ne podrazumijeva samo smijeh i opuštanje, već može i da poveća nivo serotonina i da doprinese opštem boljitku organizma.

7. Promijenite svoj odnos prema vježbanju. Umjesto da na fizičku aktivnost gledate kao na obavezu, pokušajte da je uključite u svoj svakodnevni život. Na primjer, nemojte uplaćivati mjesečnu članarinu u teretanu ako znate da će vas mrzeti da odlazite tamo ili ćete sa svakog treninga odlaziti nezadovoljni. Umjesto toga, vježbanje uključite u svakodnevnicu tako što ćete, na primjer, hodati dok razgovarate telefonom, prošetati do malo udaljenije prodavnice kada budete išli u kupovinu i na posao odlaziti peške.

8. Postavite nove prioritete u svojoj vezi. Kada živite s partnerom, veoma je lako upasti u rutinu svakodnevice. Kako bi ste izbjegli tu zamku, potrudite se da svakog dana izdvojite deset minuta samo za vas dvoje – bez televizora, telefona, računara. Razgovarajte, razmijenjujte nježnosti poput jednostavnog zagrljaja i potpuno se posvetite jedno drugom.

Autor: Life Content

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0