Potpisan ugovor o izgradnji hotela Marriott: Ovo je trebalo Sarajevu Potpisan ugovor o izgradnji hotela Marriott: Ovo je trebalo Sarajevu
Sarajevo i Bosna i Hercegovina u septembru naredne godine postaće bogatiji za hotel svjetskog ranga. Naime, prije nekoliko mjeseci u Sarajevu je počela izgradnja... Potpisan ugovor o izgradnji hotela Marriott: Ovo je trebalo Sarajevu

Sarajevo i Bosna i Hercegovina u septembru naredne godine postaće bogatiji za hotel svjetskog ranga. Naime, prije nekoliko mjeseci u Sarajevu je počela izgradnja hotela Residence Inn by Marriott, što je danas i ozvaničeno potpisivanjem ugovora Društva za ulaganje u južnu Evropu SEIC i predstavnika lanca hotela Marriott, a za upravitelja je određena kompanija Interstate.

“Nakon održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, ovo je prvi put da se potpisuje ovakav ugovor, da lanac hotela svjetskog ranga napravi objekt u ovom gradu. Hotel, koji će biti gotov u septembru 2014. godine, imat će 5.000 kvadratnih metara i oko 75 apartmana. Radi se o brendu namijenjenom za osobe koje će duže ostajati u Sarajevu, a imat će sav mogući komfor koji im treba. Ovo je ono što je falilo Sarajevu, kazao je Enes Kazazić, direktor grupe SEIC.

Kazazić je dodao kako iza odluke da se ovakav hotel otvori u Sarajevu stoji dosta rada i armija ljudi koji su se upustili u ovaj posao.

Carlton C. Ervin, direktor za razvoj hotela Marriott za Evropu, u svom obraćanju istakao je kako hotel Marriott ima tradiciju dugu 85 godina, sa preko 3.800 hotela u svijetu.

“Sarajevu je svakako nedostajao hotel kakav će biti ovaj. U svijetu ima samo 641 ovakav hotel i smatram da će ovo biti od velike pomoći za razvoj ekonomije u zemlji, ali i turizma, jer turisti kada dolaze negdje, žele da odsjednu u dobrom hotelu. Kada Marriott traži nove projekte, gleda dvije stvari, lokaciju, a Sarajevo je odlična lokacija jer je to ekonomski i kulturni centar u kojem i turizam raste, te partnere, a ovdje smo našli zaista dobrog partnera, kazao je Ervin.

U ime Ambasade SAD-a u BiH obratio se direktor Ureda za odnose s javnošću Tomas Mesa, koji je, također, pohvalio uslugu u hotelima Merriott, te dodao kako se raduje da će jedan takav krasiti i glavni grad BiH.

“Otvaranje ovog hotela za Sarajevo će značiti mnogo, novi posao za građane BiH, a i strani investitori će više dolaziti kada čuju da je jedan takav brend napravio ovdje hotel, smatra Mesa.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0