Poštovanje je :) Poštovanje je :)
Poštovanje je stvar odgoja. No, ne bilo kakvog odgoja. Batinom se ne dobiva poštovanje. Ono se zaslužuje pravilnim primjerom. U ovom članku pročitajte: Poštovanje... Poštovanje je :)

Poštovanje je stvar odgoja. No, ne bilo kakvog odgoja. Batinom se ne dobiva
poštovanje. Ono se zaslužuje pravilnim primjerom.
U ovom članku pročitajte:

bulletPoštovanje – osigurava obuzdanost
bulletKako pridobiti poštovanje
bulletPreuzimanje odgovornosti
bulletTajna odnosa punog poštovanja

Poštovanje – osigurava obuzdanost

Najveća briga svakog roditelja je da se djetetu nešto ne dogodi. Živimo u svijetu u kojem iza svakog ugla vrebaju opasnosti i izazovi, koji mogu pogubno djelovati na naše mališane. Svi smo i sami prošli neobuzdane godine i znamo što je mladost-ludost i kako nije lako odoljeti zabranjenom voću. Hoće li naša djeca vući vraga za rep ne ovisi toliko o njima, koliko o nama – njihovim uzorima.
Jeste li dobar uzor svojoj djeci?

Nisam se nikad uplitala u nepodopštine iz poštovanja prema svojim roditeljima, imajući uvijek u vidu što bi oni na to rekli
Gwen Stefani

Najbolji način da osigurate da se vaše dijete neće nikad uplesti u nezakonite radnje i slične aktivnosti je taj da postignete to da vas ono poštuje te da se iz ljubavi i poštovanja prema vama ne upliće u loše društvo i aktivnosti koje bi vas kao roditelje povrijedilo. Svako dijete koje poštuje svoje roditelje neće učiniti ništa značajno glupo što bi ga/ju dovelo do toga da razočara svoje roditelje. Dakle, navedite svoje dijete da vas poštuje pa vas neće iznevjeriti.

Pitanje je kako postići to da nas vlastita djeca poštuju, zar ne? U većini slučajeva djeca se ne ugledaju na svoje roditelje, barem ne svjesno. Al’ nesvjesno itekako. Nije bez veze ona stara da jabuka ne pada daleko od stabla. Iako djeca traže uzore izvan doma, u likovima s estrade i herojima ulice, htjeli to ili ne htjeli, oni poprimaju vrline i vještine roditelja i najviše od njih uče o poštovanju.

Cijeli Članak pročitajte ovdje

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0