Posao Za 200 Radnika U Bileći Posao Za 200 Radnika U Bileći
U pogonima tekstilnog kombinata “Bilećanka” sve je spremno za otpočinjanje šivenja odjevnih predmeta na kojima će prvobitno raditi 200 novozaposlenih radnika, potvrdio je Miljan... Posao Za 200 Radnika U Bileći

U pogonima tekstilnog kombinata “Bilećanka” sve je spremno za otpočinjanje šivenja odjevnih predmeta na kojima će prvobitno raditi 200 novozaposlenih radnika, potvrdio je Miljan Aleksić, načelnik opštine Bileća.

On je istakao da će pokretanje tekstilne proizvodnje i zapošljavanje radnika za Bileću značiti privredni i svaki drugi preporod.

Aleksić je naveo da u ovoj opštini na posao čeka oko 2.500 lica, te da je realizacija ovog projekta samo početak rješavanja dugogodišnjeg problema nezaposlenosti.

Načelnik opštine Bileće ističe da je u pogone “Bilećanke” stigao potreban materijal za šivenje, te da je nabavljena kompletna oprema i savremene mašine na kojima će se šiti i obrađivati gotova odjeća.

Prema ranijim najavama, uskoro bi trebalo uslijediti i zapošljavanje druge smjene sa dodatnih 200 radnika.

Otvaranje ove fabrike predstavlja prvu fazu u postupku realizacije strateškog projekta pokretanja i razvoja tekstilne industrije u Republici Srpskoj, koju zajednički provode Javno preduzeće “Nikola Tesla” Banjaluka i Vlada Srpske.

Prema ranijim najavama, Privredno društvo “Nikola Tesla”, čiji je osnivač Vlada Republike Srpske, namjerava da u ovoj godini za razvoj tekstilne industrije na području Hercegovine uloži 20.690.000 KM i da na taj način zaposli oko 2.500 radnika.

Ovim projektom i u Trebinju bi trebalo da bude zaposleno do 800 radnika, u “Ljubinjki” iz Ljubinja 350, u nevesinjskom “Fusolu” 400 radnika i 150 u Berkovićima.

Sljedeće pokretanje proizvodnje u tekstilnoj industriji najavljeno je za juli u pogonima “Ljubinjke”, a u Trebinju u septembru, ukoliko se završe građevinski radovi na staroj zgradi tekstilne industrije “Novoteks”, gdje je planirana izgradnja proizvodnih pogona na četiri nivoa.

Preduzeće “Nikola Tesla” kupilo je početkom januara staru zgradu tekstilnog preduzeća “Novoteks” Trebinje u stečaju za 400.000 KM, zatim dio bivšeg proizvodnog pogona “Bilećanka”, kao i zgradu tekstilnog preduzeća “Ljubinjka-eksport” iz Ljubinja sa opremom po cijeni od 245.000 KM.

Svečano otvaranje proizvodnog pogona za tekstilnu industriju u Bileći zakazano je za četvrtak, 16. maja, u 14 časova.

poslovnisaradnik.com

anes.h

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0