Poljupci su jedna od najljepših stvari na svijetu Poljupci su jedna od najljepših stvari na svijetu
Poljupci su jedna od najljepših stvari na svijetu, a tako malo znamo o njima. Vrijeme je da to promijenimo. Muškarci i žene vole različitu... Poljupci su jedna od najljepših stvari na svijetu

Poljupci su jedna od najljepših stvari na svijetu, a tako malo znamo o njima. Vrijeme je da to promijenimo.

Muškarci i žene vole različitu vrstu poljubaca
Kako pokazuju istraživanja, muškarci više vole vlažne poljupce koji uključuju jezik i otvorena usta. S druge strane, žene se često žale zbog takvih mokrih poljubaca. Postoji razlog zašto muškarci vole takve poljupce: otvorna usta omogućuju im da ženama “doziraju” male količine hormona zaduženih za podizanje libida koji se prenose putem pljuvačke. Ako muškarac ljubi ženu sedmicama ili mjesecima, njen libido raste upravo zahvaljujući njegovim poljupcima.

Prvi poljubac uvijek se pamti
Većina ljudi do kraja života pamti svoj prvi poljubac. Mnoge žene lakše se sjete prvog poljupca nego prvog seksa. Ne zna se tačno zašto je to tako, ali neki stručnjaci vjeruju da to ima veze s činjenicom da je poljubac prvi čin koji čovjeka uvodi u svijet seksualnosti.

Hemija nije ključna za dobar poljubac
Iako između dvoje potpunih stranaca može proraditi vrlo intenzivna hemija, najbolji poljupci nastaju u vezi u kojoj je razvijena emotivna povezanost i sigurnost. Veličanstven poljubac sadržava u sebi razumijevanje i potrebe voljene osobe. To je donekle i razumljivo, jer osoba koja vas najbolje poznaje, jako dobro zna i šta volite.

I nježni poljupci bude libido
Za razbuđivanje strasti, nisu nužni žestoki poljupci. Naprotiv, dovoljan je tek blag dodir usnama pa da se tijelo uzbudi. Možda niste znali, ali velika količina prostora u mozgu zadužena je za procesuiranje informacija koje dolaze od usana. Samo lagan dodir usnama stimuliše veliki dio mozga. Riječ je o području većem od onog koje je zaduženo za procesuiranje informacija koje dolaze s genitalnog područja.

Tehniku ljubljenja s godinama razvijamo
Ljubimo se još od rođenja. Smatra se stoga da je ljubljenje ljudima prirodno urođeno. Međutim, tokom godina učimo i evoluiramo, i to ponajviše uz pomoć serija i filmova. Naravno, i partneri dolaze kao učitelji. Kako tumače stručnjaci, najvažnije je opustiti se i uživati inače tehnika neće biti na visini.

Izvor: tportal.hr

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0