Poljubac voljene osobe je jako dobar za opuštanje, ljepotu i zdravlje Poljubac voljene osobe je jako dobar za opuštanje, ljepotu i zdravlje
Znamo da su poljupci pravo uživanje, ali je poljubac voljene osobe jako dobar i za opuštanje, ljepotu i zdravlje! Da li ste znali da... Poljubac voljene osobe je jako dobar za opuštanje, ljepotu i zdravlje

Znamo da su poljupci pravo uživanje, ali je poljubac voljene osobe jako dobar i za opuštanje, ljepotu i zdravlje!

Da li ste znali da poljubac voljene osobe može da produži život za pet godina? Njemački istraživači su došli do zaključka da pojedinci koji svako jutro prije odlaska na posao poljube voljenu osobu, mogu živjeti i pet godina duže. Ovo zvuči nemoguće, ali takvu ljudi zarađuju više, imaju manje saobraćajnih nesreća i manje izostaju su posla zbog bolesti.

Koliko tačno kalorija izgori poljupcem, teško je reći, ali ako bi uzeli u obzir poznata istraživanja i od svih podataka napravili srednji izračun, ljubljenje troši dvije do šest kalorija. Ne baš poput sat vremena provedenih u teretani, ali i to je nešto. Znate li da se za vrijeme ljubljenja aktivira otprilike 30 mišića lica i vrata? To će vašem licu vratiti zategnutost, a hormonski vrtlog u tijelu će vašu kožu učiniti glatkom i zategnutom.

Poljubac je prirodno sredstvo za opuštanje, rezultati istraživanja govore o tome da ljubljenje opušta kortizol koji djeluje relaksirajuće, a uz njega otpušta i endorfin zbog kojega ćete se osjećati dobro! Zabilježeno je da miješanje pljuvačke pojačava djelovanje dopamina koji pomaže kod romantičnog zbližavanja.

Dopamin i endorfini smanjuju osjetljivost na bol, pa ako vas muči glavobolja, prije nego što uzmete tabletu nekoliko minuta se ljubite.

Jedno istraživanje tvrdi da je poljubac dobar način za sprečavanje alergija. Ispitivanje se vršilo nad 24 pacijenta s dermatitisom i 24 pacijenta s alergijskim rinitisom koji su se tada nalazili u bolnici u Osaki. Zamoljeni su da se pola sata ljube s voljenom osobom. Nakon obavljenog zadatka, urađeni su testovi na pacijentima koji su pokazali da je ljubljenje poboljšalo njihov imuni sistem.

Ljubite se samo s onima koje zaista volite, i vaši poljupci će donijeti nešto dobro u vaš život.

Izvor: ordinacija.hr

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0