Poklon za Dan državnosti: Probijen tunel Bijela Vlaka na poddionici Zvirovići – Kravice Poklon za Dan državnosti: Probijen tunel Bijela Vlaka na poddionici Zvirovići – Kravice
Za Dan državnosti Bosne i Hercegovine probijen je tunel Bijela Vlaka na poddionici Zvirovići – Kravice. Tunel je dužine gotovo 400 metara, a na... Poklon za Dan državnosti: Probijen tunel Bijela Vlaka na poddionici Zvirovići – Kravice

Za Dan državnosti Bosne i Hercegovine probijen je tunel Bijela Vlaka na poddionici Zvirovići – Kravice. Tunel je dužine gotovo 400 metara, a na probijanju tunela su radile domaće kompanije.

– JP “Autoceste FBiH” poklanja građanima/kama BiH za Dan državnosti još jedan uspješno završeni objekt na Koridoru 5-C. Istrajat ćemo u našem radu, a završetak tunela Bijela Vlaka je pokazatelj da uspješno ostvarujemo planirane ciljeve –  izjavio je Ensad Karić, direktor JP “Autoceste FBiH”.

Poddionica Zvirovići-Kravice dio je najjužnije dionice autoceste Koridora 5-C od Počitelja do Bijače, u okviru koje je izgrađen i međunarodni granični prijelaz Bijača.

poklon-gradjanima-bih-za-dan-drzavnosti-probijen-tunel-bijela-vlaka-na-poddionici-zvirovici--kravice

Spomenuta poddionica duga je oko pet kilometara i na njoj se pored tunela Bijela Vlaka grade dva mosta, Studenčica i Trebižat, te vijadukt Pavlovići.

Poddionica Zvirovići – Kravice će biti završena i puštena u promet sredinom iduće godine, saopćeno je iz JP Autoceste FBiH.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0