Pogledajte kako je bilo u Noći muzeja Pogledajte kako je bilo u Noći muzeja
U cijelom svijetu 18. maj je obilježen kao Međunarodni dan muzeja i Noć muzeja, a sarajevski muzeji su se potrudili da posjetiocima za ovu... Pogledajte kako je bilo u Noći muzeja

U cijelom svijetu 18. maj je obilježen kao Međunarodni dan muzeja i Noć muzeja, a sarajevski muzeji su se potrudili da posjetiocima za ovu priliku ponude raznovrstan program.

Muzeji su radili do kasnih noćnih sati, a sve je zaokruženo događajem organizovanim na bini na Vilsonovom šetalištu, čiju atmosferu možete pogledati u našoj fotogaleriji. Ovaj, finalni događaj Noći muzeja prekinula je policija nešto prije ponoći, dok je na bini bio bend Loudest Silence.

Ars Aevi je predstavio izložbu Kolekcija Ars Aevi u progresu 1993. – 2013, Collegium artisticum izložbu Zanemareni Evropljani, Brusa Bezistan izložbu posvećenu historičaru i hroničaru Hamdiji Kreševljakoviću, a Muzej Saraejvo 1878 – 1918. je predstavio Aleksandra Domera, ljekara njemačkog porijekla koji je 55 godina živio i radio u BiH i Sarajevu, gdje je i umro.

U Muzeju Jevreja predstavljena je izložba o o farmaceutu, kulturnom radniku i jednom od osnivača ovog Muzeja Samuelu Elazaru, a u Despića kući izložba o historičaru, kustosu i direktoru Zemaljskog muzeja BiH,Vladislavu Skariću.

U Historijskom muzeju organizovana je akcija Očistimo muzej za jedan dan, a pored stalnih postavki i izložba Nedovršene modernizacije: između pragmatizma i utopije kustosa Maroja Mrduljaša i Vladimira Kulića.

Fotogaleriju pogledajte ovdje

Tekst u cjelosti prenesen sa portala: radiosarajevo.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0