Počele pripreme za nastup sedam bh. firmi na sajmu IMM COLOGNE 2014 Počele pripreme za nastup sedam bh. firmi na sajmu IMM COLOGNE 2014
U prostorijama kompanije PRAKTIK d.o.o. u Vogošći, a u organizaciji Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, održan je pripremni sastanak izlagača na zajedničkom štandu Bosne... Počele pripreme za nastup sedam bh. firmi na sajmu IMM COLOGNE 2014

U prostorijama kompanije PRAKTIK d.o.o. u Vogošći, a u organizaciji Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, održan je pripremni sastanak izlagača na zajedničkom štandu Bosne i Hercegovine na Međunarodnom sajmu namještaja i interijera u Kölnu (Njemačka), koji će se održati od 13. do 19. januara 2014. godine.

Četvrti nastup Bosne i Hercegovine na IMM COLOGNE, ponudit će kupcima u Njemačkoj i Evropskoj uniji izvozne kolekcije namještaja sedam bh. kompanija: GMP KOMPANI d.o.o. – Laktaši, INGRAT d.o.o. – Gračanica, IZAZOV d.o.o. – Kalesija, MALAGIĆ d.o.o. – Živinice, MOREA d.o.o. – Kiseljak, PRAKTIK d.o.o. – Vogošća i WOODTEAM d.o.o. – Ilijaš.

U ovoj fazi priprema, radi se na idejnom rješenju izgleda paviljona Bosne i Hercegovine koji će obuhvatati površinu od 210 m2. Posebna pažnja posvećuje se selekciji izložbenih proizvoda koji kvalitetom, dizajnom i cijenom trebaju zadovoljiti zahtjeve potencijalnih kupaca na ovom tržištu.

Rezultati prethodnog sajma IMM, održanog u januaru 2013. godine, učvrstili su njegovu poziciju kao vodećeg međunarodnog sajma u ovoj oblasti. Na sajmu je najnovije trendove prikazalo 1.250 izlagača iz 50 zemalja, a posjetilo ga je 142.000 posjetilaca iz 137 zemalja. Kompanije-učesnice kolektivnog nastupa Bosne i Hercegovine na prethodnom sajmu IMM do sada su, kao rezultat sklopljenih aranžmana nakon sajma, realizirale preko 3 miliona eura izvozne prodaje na tržišta Njemačke i EU.

Naredni nastup Bosne i Hercegovine na IMM COLOGNE 2014 financijski će podržati Vanjskotrgovinska/ Spoljnotrgovinska komora BiH, USAID-Sida FIRMA Project Bosnia & Herzegovina i Švicarski program za promociju uvoza u EU (SIPPO).

Izvor: Ekapija.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0