Planinari iz Bugojna se popeli na Mont Blanc Planinari iz Bugojna se popeli na Mont Blanc
Članovi Sekcije za alpinizam i sportsko penjanje Planinarskog društva „Koprivnica“ iz Bugojna osvojili su jedan od najviših vrhova Evrope – Mon Blan (Mont Blanc)... Planinari iz Bugojna se popeli na Mont Blanc

Članovi Sekcije za alpinizam i sportsko penjanje Planinarskog društva „Koprivnica“ iz Bugojna osvojili su jedan od najviših vrhova Evrope – Mon Blan (Mont Blanc) u Francuskoj, visok 4.810 metara.

– Zahvaljujemo porodicama, prijateljima i poznanicima koji su cijelo vrijeme bili uz nas. Jutros u 7.45 sati popeli smo se na Mont Blanc. Temperatura je bila – 15 stepeni, vjetar 50 kilometara na sat, a dan fantastičan. Sve je bilo odlično, svi se dobro osjećamo, iako smo u zadnjih 36 sati spavali samo 20 minuta, napisala je na svojoj facebook stranici Aida Muminović.

U bugojanskoj ekspediciji, koja je 26. jula krenula na desetodnevnu alpinističku avanturu, je i njen suprug Besim Muminović kao i Fahrudin Teskeredžić-Teks i Zoran Čosić.

– Ovo je jedan od najvećih dosadašnjih uspjeha članova Sekcije za alpinizam i sportsko penjanje. S nestrpljenjem očekujemo njihov povratak u Bugojno – kazala je Emsada Babić, predsjednica PD „Koprivnica“.

Bugojanski planinari osvojili su dosad mnoge vrhove u BiH, Sloveniji, Bugarskoj i Austriji.

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0