Peršun protiv pjega i fleka Peršun protiv pjega i fleka
Umjesto skupih kozmetičkih preparata sami možete napraviti efikasan prirodan losion za lice od peršuna i limuna ZNATE li da sa pjegicama i flekama na... Peršun protiv pjega i fleka

Umjesto skupih kozmetičkih preparata sami možete napraviti efikasan prirodan losion za lice od peršuna i limuna

ZNATE li da sa pjegicama i flekama na licu možete da se izborite i sami uz pomoć običnog peršuna? Ove pojave na koži se pojavljaju na najisturenijim dijelovima tijela zbog različitih spoljašnih faktora, ali i zbog starenja, kada nepravilna pigmentacija kože postaje sve vidljivija. Umjesto skupih kozmetičkih preparata sada i sami možete napraviti vrlo efikasan prirodan losion za lice od peršuna i limuna.

Potrebno je: 1 dl limunovog soka, 2 kašičice listića svježeg peršuna, 1,5 dl destilovane vode i 0,5 dl 70-procentnog alkohola.

Listove peršuna usitnite i prelijte destilovanom vodom i alkoholom. Dobro promućkajte posudu sa tom mješavinom, poklopite i ostavite da odstoji preko noći. Sutradan, tečnost procijedite i dodajte limunov sok i preručite u sterilnu staklenu flašicu i čuvajte na suvom, tamnom mjestu. Ovaj losion nanosite svakoga jutra na prethodno očišćenu kožu lica i ruku.

Izvor: Novosti

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *