Penzioner iz Španije nastavlja put oko svijeta biciklom Penzioner iz Španije nastavlja put oko svijeta biciklom
Španac Frederic Barnet Mollera, koji je iz Danske biciklom krenuo na put oko svijeta, stigao je u mjesto Turkoglu, nedaleko od turske centralne pokrajine... Penzioner iz Španije nastavlja put oko svijeta biciklom

Španac Frederic Barnet Mollera, koji je iz Danske biciklom krenuo na put oko svijeta, stigao je u mjesto Turkoglu, nedaleko od turske centralne pokrajine Kahramanmaras.

Mollera je, nakon što je 1. augusta 2011. godine otišao u penziju, odlučio biciklom krenuti na put oko svijeta, te je do sada prešao put od oko 35.000 kilometara. Moller je rekao da u Turskoj planira ostati oko jedan i pol mjesec, a nakon toga će nastaviti put po zemljama na sjeveru afričkog kontinenta, a zatim i zemljama Južne Amerike.

Španac je turski narod ocjenio “pozitivnim”, naglasivši da u svakom mjestu najprije razgovara s policajcima i da sve to zapisuje.

klix.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *