Pazi knjiga: Djeca crtaju ljubav Pazi knjiga: Djeca crtaju ljubav
Festival „Pazi knjiga“ u prostorijama Biblioteke Sarajeva donosi bogat program posvećen najmlađima radi razvijanja dječije kreativnost i približavanja knjige. Gošća Festivala „Pazi knjiga“ ilustratorica... Pazi knjiga: Djeca crtaju ljubav

Festival „Pazi knjiga“ u prostorijama Biblioteke Sarajeva donosi bogat program posvećen najmlađima radi razvijanja dječije kreativnost i približavanja knjige.

Gošća Festivala „Pazi knjiga“ ilustratorica iz Zagreba Sanja Pribić u izjavi za Fenu kaže da voli raditi s djecom jer je fascinira njihova otvorenost, nepatvorenost.

– Mislim da je lijepo da se djeca susretnu s onima koji stvaraju knjige, s piscima, ilustratorima. I da tako njeguju ljubav prema knjizi – kaže Pribić.

Radionica Sanje Pribić ili tačnije književno- likovni maraton pod nazivom „Voli me /ne voli me „ inspiriran je istoimenom slikovnicom za koju Pribić kaže da je specifična jer i nije samo za djecu.

A djeca koja su se našla na ovom likovnom događaju su zaista predano pristupila svojim zadacima. Crtajući ono što je za njih ljubav.

Festival “Pazi knjiga” organizirali su Biblioteke Sarajeva, Organizacija Knjiga u centru iz Zagreba, Udruženje primijenjenih umjetnosti BiH i Udruženja primijenjenih umjetnosti Hrvatske.

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0