Patrik Ledić: Sklonite se od računara, avanture čekaju Patrik Ledić: Sklonite se od računara, avanture čekaju
Grand Prix Festivala jednominutnog filma osvojio je film BiH adrenalinska avantura, autora Patrika Ledića, 14-godišnjaka iz Kupresa. Portal Manjine.ba razgovarao je s ovim mladićem, vjerovatno... Patrik Ledić: Sklonite se od računara, avanture čekaju

Grand Prix Festivala jednominutnog filma osvojio je film BiH adrenalinska avantura, autora Patrika Ledića, 14-godišnjaka iz Kupresa.

Portal Manjine.ba razgovarao je s ovim mladićem, vjerovatno budućim filmskim radnikom.

Prvi dječiji festival jednominutnog filma „Imate minut?“, na kojem su prikazana 22 filma koja su u cjelosti napravila djeca iz 11 općina u sklopu programa “Jačanje sistema socijalne zaštite i inkluzije djece u BiH” održan je jučer-14. marta u Banjoj Luci.

„BiH adrenalinska avantura, govori o dvije teme: kako imamo problema sa minama i problem je što su djeca stalno za računalom, ne bave se sportom i ekstremnim sportovima. Nije logično da su stalno za računalom, moraju probati nešto drugačije, ne znaju da je to osjećaj ‘boli glava’, kad sjedneš na bicikl pa kreneš u avanturu,“ kaže Patrik o svom filmu.

Ovaj film je Patrik uradio jer želi poslati poruku svojim prijateljima da se malo pokrenu i ustanu iza ekrana. 

Na naše pitanje da li je Patrik doživio nešto slično onome što je prenio u film, kaže da je to film rađen po njegovom doživljaju: „Ja sam dijete koje živi blizu šume, tako da je logično da ja idem u šumu. Jedanput mi se desilo da sam vozio bicikl i našao se u minskom polju.“

Patrik kaže da su njegovi prijatelji sretni i zadovoljni, ima podršku nastavnika, te da će se svakako nastaviti baviti sedmom umjetnošću, možda jednog dana snimiti i dugometražni film.

 Manjine.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0