Parenje lica: Kako do savršeno čistog lica Parenje lica: Kako do savršeno čistog lica
Kožu lica gotovo je nemoguće savršeno očistiti preparatima za čišćenje i umivanjem, ali zato je tu parenje lica, prastara metoda njege na koju smo... Parenje lica: Kako do savršeno čistog lica

Kožu lica gotovo je nemoguće savršeno očistiti preparatima za čišćenje i umivanjem, ali zato je tu parenje lica, prastara metoda njege na koju smo gotovo zaboravili.

Ruska voditeljica na MTV-u Anita Bhoumik podsjetila nas je na metodu parenja lica, zahvaljujući kojoj ima savršeno čisto lice.

‘Kako biste otvorili pore, glavu stavite ispod ručnika i iznad vruće vode na nekoliko minuta. Ali budite oprezni, ne smije biti prevruća da se ne opečete. Nakon toga isperite lice. Učinak je puno bolji nego kad se samo umijete jer su sve pore očišćene’, objasnila je Anita za Huffington Post metodu koju je pokupila od svog oca.

Parenje lica, unatoč tehnologiji i preparatima, definitivno se zadržalo kao vrlo važna metoda njege, a koristili su je još stari Rimljani.

Pogodnosti su brojne – otvara pore, uklanjanja mrtve stanice, pomaže protiv akni i problematičnog tena i popravlja cirkulaciju.

Zato, u razmaku od najmanje dva tjedna, očistite lice parenjem i to na sljedeći način:

Lice prvo očistite od nečistoća i šminke na uobičajen način. Prokuhanu vodu stavite u veću posudu i nad nju lice (naravno, ne preblizu da se ne opečete). Preko glave stavite veći ručnik i tako ostanite nekoliko minuta. Ako hoćete, vodu možete ‘začiniti’ nekim umirujućim čajem, poput kamilice. Nakon toga se umijte običnom hladnom vodom i nanesite kremu.

Pazite! Ako bolujete od rosacee, koža vam je sklona crvenilu ili imate izražene kapilare, nemojte primjenjivati parenje lica. Isto tako, ako prilikom parenja osjetite bilo kakvu nelagodu, prekinite postupak.

0311007.48

Izvor: Magazin.hr

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0