“Oživio” aerodrom u Tuzli: U junu 12.000 putnika “Oživio” aerodrom u Tuzli: U junu 12.000 putnika
Uspostavljanjem avionskih linija ka Malmeu i Geteborgu u Švedskoj te Bazelu u Švicarskoj, Međunarodni aerodrom Tuzla je u pravom smislu riječi oživio. Samo u... “Oživio” aerodrom u Tuzli: U junu 12.000 putnika

Uspostavljanjem avionskih linija ka Malmeu i Geteborgu u Švedskoj te Bazelu u Švicarskoj, Međunarodni aerodrom Tuzla je u pravom smislu riječi oživio. Samo u junu, prema podacima direktora Envera Jukanovića, tuzlanski aerodrom je imao 12.000 putnika, što je samo godinu ranije bilo gotovo nezamislivo.

“Zahvaljujući partnerstvu s WizzAirom na aerodromu je zaposleno 50 ljudi. Pored aerodroma imamo taxi službu, a planiramo i uvođenje dežurnog autobusa. Riješili smo pitanje vatrogasne jedinice, otklonili prepreke, ali pred nama je puno posla da bi ovaj nakadašnji vojni aerodrom u svakom smislu postao civilni”, kaže direktor Jukanović.

Osnivač aerodroma, Vlada TK, pomaže rad, a Jukanović navodi kako bi on bio samoodrživ ako bi dnevno imao po dva leta.

“Znamo kakav je naš potencijal i kakvi su nedostaci. Dolazi nam zima i troškovi blizu 400.000 KM. Za nas će to biti novo iskustvo, a nadam se kako ćemo unaprijediti svoj rad u narednoj godini”, kaže on.

Do kraja ljetne sezone planira se da usluge tuzlanskog aerodroma koristi 60.000 ljudi, a u narednoj godini zajedno s partnerom WizzAir i 100.000.

“Osim letova u režiji WizzAira s Međunarodnog aerodroma Tuzla se putuje i prema Antaliji. U ljetnim mjesecima ka tom ljetovalištu je otputovalo više od 2.000 putnika”, navodi Jukanović.

U budućnosti se očekuje podrška Vlada TK, Vlade FBiH, Turističkih zajednica Tuzlanskog kantona i Federacije BiH, a očekuje se da će i privredni subjekti prepoznati značaj i kapacitet Međunarodnog aerodroma Tuzla i da će iskoristiti njegove mogućnosti.

Izvor: Klix

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0