Ovo Su Tri Načina Da Pogurate Svoju Karijeru Ovo Su Tri Načina Da Pogurate Svoju Karijeru
Prije bilo kakvog taktiziranja i plana da se vaša karijera pomjeri sa mrtve tačke i konačno krene uzlaznom putanjom, znajte da nije toliko važno... Ovo Su Tri Načina Da Pogurate Svoju Karijeru

Prije bilo kakvog taktiziranja i plana da se vaša karijera pomjeri sa mrtve tačke i konačno krene uzlaznom putanjom, znajte da nije toliko važno šta radite već šta drugi misle da ste uradili (ili radite).

Džefri Fajfer, profesor na Univerzitetu Stanford, godinama svojim klijentima i studentima ističe koliko je važna ova istina kojom treba da se vodite, ako ste prije svega karijerista. A, postoje tri ključne tačke koje će vam biti od velike pomoći za napredak.

Nemojte ni pomisliti da vaši nadređeni, kolege ili saradnici znaju koliko dobro radite svoj posao i koliko uopšte radite. Svi su oni, sasvim očekivano, usmjereni na svoj rad i to je njihova glavna briga. Morate pronaći načine da uvide koliko ste dobri.

Mali trik baziran na principu reciprociteta je uvijek funkcionisao – hvalite rad kolega, ističite javno koliko dobro obavljaju svoj posao i koliko su predani, a oni će vam uzvratiti istom mjerom. Kada se bude pričalo o vama u ovakvom pozitivnom kontekstu, vaš će rad dobiti zasluženu pažnju.

Imidž koji ste izgradili, jednako je važan kao i vaš rad i zalaganje. Kako vas drugi doživljavaju i vide, veoma doprinosi napretku u karijeri. Mnogo je primjera inteligentnih, inovativnih ljudi, vrijednih i predanih, čiji se rad veoma cijeni. Ali, njihova karijera godinama stoji u mjestu zbog njihove društvene suzdržanosti, povučenosti i rezervisanosti.

Ako želite da vas doživljavaju kao druželjubive, duhovite, otvorene i komunikativne, onda se tako i ponašajte, zidajte takvu sliku o sebi (ovome se posebno posvetite kada ste na novom poslu, u novom okruženju).

Treća tačka je radikalna – ako vam ne ide sa prve dvije, dajte sebi novu šansu i obezbjedite novo poslovno okruženje. Promjenite firmu ako niste zadovoljni imidžom koji vas prati. Mnogo je teže ispraviti postojeću sliku o sebi koju su već dobro utvrdili vaši saradnici, kolege i šefovi, nego početi iz početka. Teško ćete dokazati da drugi nisu u pravu. Nemojte preduzimati ovakve herojske poduhvate već energiju iskoristite na drugom mjestu i od sebe napravite zvijezdu (ako mislite da takav status zaslužujete).

poslovnisaradnik

anes.h

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0