Ovo su 10 stvari kojih se moramo odreći da bismo bili sretni Ovo su 10 stvari kojih se moramo odreći da bismo bili sretni
Mi se često  čvrsto držimo nekog svog stava ili ponašanja, koji nam ponekada prouzrokuju samo stres i bol. I odlučimo se da nešto promjenimo... Ovo su 10 stvari kojih se moramo odreći da bismo bili sretni

Mi se često  čvrsto držimo nekog svog stava ili ponašanja, koji nam ponekada prouzrokuju samo stres i bol. I odlučimo se da nešto promjenimo tek kada nam nanesu toliko stresa , brige ili boli, da ne možemo više da izdržimo.

Ako ste u stanju da se odreknete ovih 10 stvari onda garantovano imate lakši i sretniji život.

  1.  DAVATI KRIVICU

Uzmite odgovornost za svoj život  u svoje ruke i prestanite davati krivicu drugima  ako nešto ne ide

  1. NEGATIVNOST

Nemojte sami sebe gušiti u negativnoj spirali  Vjerujte u sebe, dajite  sebi šanse. I ne mislite uvijek najlošije o sebi

  1. POSTAVLJATI SEBI  LIMIT

Prestanite sebi postavljati granice šta možete , postići a sta ne. Raširite krila toliko visoko kliko  možete ne misleći  unaprijed koliko je plafon visok.

  1. KUKANJE

Ne kukajte o svemu i svakome. Niko vas  ne može napraviti nesretnim, ako to vi sami ne dozvolite. Odbranite se i budite pozitivni.

  1. STRAH

Srah je iluzija. On ne postoji  uistinu  Vi ste ti koji ga kreirate.

  1. OPRAVDANJA

Prestanite  sebe i druge da opravdavati sa malim izgovorima. U 99 posto  slučajeva  ti izgovori nisu stvarni i samo pomute pravu istinu

  1. PROŠLOST

Osloboditi se prošlosti ne podrazumjeva se samo po sebi. A sigurno je to jos teže ako vam je prošlost bila ljepša nego sadašnjost, a bojite se budućnosti. Ali sadašnjost je sve što sada imate. Prestanite živjeti u prošlosti. Živite sada i tu u svemu što radite sa jednim okom usmjerenim na budućnost. Na taj način možete uživati u životu

  1. OSTAVLJATI  UTISAK

Probajte  da ne budete pošto poto netko ko niste. Tako ne ostavljate nikakav utisak. Naprotiv postiže se suprotan efekat. Kao što je i vaš otisak prstiju jedinstven i originalan, tako i vaša ličnost.  Ne stidite se da 100 posto  budete svoji.

  1. ETIKETIRANJE

Prestanite da lijepite etikete na sve i svakoga ko nije kao vi. Vaša pamet radi najbolje, ako ste otvoreni za novine i različitost.

  1. ŽIVOT PO OČEKIVANJU DRUGIH

Vaš život je samo vaš i ničiji drugi.

 Previše ljudi živi onako kako im drugi nameću.

Oni žive  po principima i načinu života i očekivanima od njihovih roditelja, prijatelja, učitelja, sistema i medija. Njihovi  savjeti se mogu poštovati.

 Ali vi morate slušati prije svega na šta vam vaš unutarnji glas kaže. Vi morate otkriti šta vas čini sretnim i po svaku cijenu ka tome ići.

Svatko od nas ima samo jedan život ovdje i moramo ga iskoristiti  tako da radimo stvari koje mi smatramo važnima i koje na prvom mjestu  nas čine sretnima.

A kada smo mi zadovoljni i sretni usrečujemo i druge oko sebe, jer širimo pozitivne vibracije oko sebe.

Izvor:magazin za sretnu ženu

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0