Ovo je najljepša plaža u Evropi Ovo je najljepša plaža u Evropi
Mala plaža ušuškana ispod zidina živopisne velške luke Tenby proglašena je za najljepšu plažu u Evropi, savladavši konkurenciju iz Portugala, Hrvatske i Italije, piše... Ovo je najljepša plaža u Evropi

Mala plaža ušuškana ispod zidina živopisne velške luke Tenby proglašena je za najljepšu plažu u Evropi, savladavši konkurenciju iz Portugala, Hrvatske i Italije, piše Daily Mail.

Harbour Beach u gradu Tenby, Pembrokeshire, osigurao je prvo mjesto u Evropi zahvaljujući kvalitetu vode, ljepoti okruženja i ugleda koju plaža uživa među posjetiteljima, saopšteno je iz turističke organizacije European Best Destination.

Tenby, koji se nalazi 140 kilometara zapadno od Cardiffa, je stari srednjovjekovni grad sa tri pješčane plaže koje se protežu četiri kilometra.

Prošle godine, Tenby je osvojio treću nagradu “British Travel Awards”, u kategoriji najboljih britanskih primorskih ljetovališta.

Praia da Cova, na južnoj obali Portugala, i Zlatni rat, na južnoj obali hrvatskog ostrva Brač, osvojili su drugo i treće mjesto na listi 15 najljepših plaža u Evropi.

Isola Bella plaža, što na italijanksom znači “prelijepo ostrvo”, u Taormini (Sicilija) zauzela je četvrto mjesto.

Na listi su se našle i ostale italijanske plaže, kao i španske, francuske, plaže na Kipru, u Grčkoj, pa čak i u Škotskoj i Njemačkoj.

Plaža Barra, na otoku Barra u Škotskoj, zauzela je 15. mjesto.

Izvor: Oslobodjenje.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0