Ovo je 3 načina da oporavite svoj život kada dotaknete dno Ovo je 3 načina da oporavite svoj život kada dotaknete dno
Kada vam se dogode teške stvari u životu ili upadnete u dokolicu i depresiju, stvari djeluju prilično crno. Zapravo nije sve tako tragično, a Alexander Heyne savjetuje kako da ponovo izgradite svoj život... Ovo je 3 načina da oporavite svoj život kada dotaknete dno

Kada vam se dogode teške stvari u životu ili upadnete u dokolicu i depresiju, stvari djeluju prilično crno. Zapravo nije sve tako tragično, a Alexander Heyne savjetuje kako da ponovo izgradite svoj život kada padnete na dno.

Bloger web stranice Pick the brain koji se bavi rješavanjem zdravstvenih problema prouzrokovanih životom u 21 stoljeću, piše o svojim usponima i padovima i o stvarima koje su mu pomogle da se oporavi od velike životne krize koju je preživljavao.

  1. Kreirajte ritual sreće

Kada pokušavate da obnovite život iz temelja svaki dan je ispunjen kaosom. Ritual sreće donjet će predvidljivost i stabilnost u vaš život. Napravite spisak stvari koje volite i želite da radite u toku svakog dana. Heynov spisak je izgledao ovako:

– Sjedenje u kafiću i čitanje uz popodnevni espreso.

– Vježbanje. Isključite mozak i osjećajte se dobro.

– Vožnja kajaka po oceanu. U vašem slučaju može biti vožnja bicikla, šetnja ili džoging uz rijeku. Priroda, mir i tišina.

Bitno je naći sebi aktivnosti koje će stvoriti red i obaveze, i popuniti dan stvarima koje volite.

  1. Uradite tridesetodnevni eksperiment

Ponekad nam se u toku dana javljaju naleti pozitivne energije koji nas motiviraju na akciju i guraju nas dalje. Takvi trenuci se često događaju, a mi ih ne primjećujemo. Oni čine da nam dan prolazi brzo i da se osjećamo zadovoljno.

Alexander je stavio alarm na svoj telefon koji je zvonio svaka dva sata. Kada bi se telefon oglasio on je zapisivao što radi u tom trenutku i kako se osjeća, da li uživa da li je odagnao misli i da li je sretan.

Nakon 30 dana imao je gomilu podataka o stvarima koje radio i bio veoma sretan, a da prije toga to uopće nije ni znao. Ovo je veoma dobar način da saznate mnogo toga o sebi kao i to koje stvari volite, a koje ne. Ovo vam kasnije može pomoći u odabiru karijere i svakodnevnih aktivnosti.

Kada saznate koje stvari vas čine ispunjenim radite ih više u toku dana.

  1. Vaši problemi

Posljednja stvar je mjenjanje stvari koje vas nerviraju. Drugim riječima koje su to stvari koje vas čine najmanje sretnim u toku dana i koje veoma loše utječu na vaše raspoloženje? Evo onih koje su ometale Alexandra u svakodnevici:

– Usamljenost. Nedostatak društvenih veza.

– Posao koji nije volio.

– Određeni vremenski period: vikendi, kasna noć.

„Tokom tih perioda svaku stvar sam promatrao kao problem za koji mi je trebalo kreativno rješenje“, navodi on.

Na primjer, primjetio je da ima žudnju za socijalnom interakciom i zato je sebi stvorio naviku svakodnevnog odlaska u kafić, umjesto da sjedi kod kuće. Poslje nekog vremena ljudi su počeli da ga prepoznaju, javljaju mu se i stvorila su se nova prijateljstva.

On se pozabavio i vremenom koje mu je smetalo. Uvečer je išao na džudo kako bi došao kući umoran i zaspao ranije, a vikendom je pravio ture obilaska muzeja i izlete.

Kada se svi komadi slagalice sklope zajedno, bit ćete sretni. Bitno je da se odlučite da uzmete život u svoje ruke i pozabavite se njime.

Izvor: www.bizlife.rs/

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0