Ova biljka će vam pročistiti krv i zaštiti vas od raka Ova biljka će vam pročistiti krv i zaštiti vas od raka
Ehinacea je danas najpoznatija biljka antibiotskog i antivirusnog djelovanja. Crvena rudbekija i pupavica druga su imena ove biljke, koju su sjevernoamerički Indijanci tradicionalno rabili,... Ova biljka će vam pročistiti krv i zaštiti vas od raka

Ehinacea je danas najpoznatija biljka antibiotskog i antivirusnog djelovanja.

Crvena rudbekija i pupavica druga su imena ove biljke, koju su sjevernoamerički Indijanci tradicionalno rabili, zajedno s korijenom, za liječenje raznih bolesti, i to naročito rana, ozljeda, infekcija i upalnih stanja organizma.

Sadrži eterična ulja, cinarin, alkilamid, fenoli, betain, apigenin, ehinokozid, polisaharidi, borneol, ehinacin, resin, luteolin, poliacetilen, kvercetin, kiseline palmatnska, cikorijska, kaven, klorogenska, inulin, vitamin C, bakar, željezo, jod, sumpor, kalij…

Ehinacea je danas najpoznatija biljka antibiotskog i antivirusnog djelovanja te se upotrebljava za jačanje imunosnog sustava kao jedan od jačih – djelotvornijih, imunostimulansa kojim pojačava, to jest potiče, umnožavanje limfocita (bijelih krvnih zrnaca) i makrofaga (stanica koje nastaju od monocita a imaju citotoksičnu ili fagocitnu sposobnost), što direktno dovodi do jačanja imunosnog sustava (povećava aktivnost i sposobnost obrambenih stanica) te je rabimo za liječenje slabog imuniteta.

Laboratorijska istraživanja na miševima potvrđuju veliku ljekovitost ehinacee u liječenju abnormalnog rasta stanica, novotvorina – tumora, leukemije (inhibira karcinomne stanice) itd. Ehinacea se ne preporučuje kod autoimunih bolesti, multiple skleroze ili AIDS-a, pišeGlas Slavonije.

Zapadna pučka medicina upotrebljava je za liječenje dišnih organa i puteva, bolesti urinarnog sustava, bolesti kože, uha, imunosnog sustava, gripe, infekcije, karcinoma, prehlade, raznih upala, rana, slabog imuniteta, tumora, uboda insekta, ugriza pauka, umora, zubobolje, kao i za regeneraciju stanica odnosno čišćenja krvi i organizma.

Izvor: Magazin.hr/Glas Slavonije

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0